eur:
396.85
usd:
359.52
bux:
72075.48
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Elmaradt a bajnokavatás: 34 bajnoki után kikapott az Inter

Az olasz bajnoki idényben először, kikapott az Inter. Ez azt jelenti, hogy a kék-feketéknek a hétvégi fordulóig tovább kell hűteniük a pezsgőt. Elmaradt a bajnokavatás.

A 22. forduló a február másodiki, cataniai rendőrgyilkosság miatt elhalasztott mérkőzéseit szerdán pótolták Olaszországban. Az első helyezett Internazionale és a második helyen álló AS Roma egymás ellen játszott a San Siróban: hazai győzelem esetén Roberto Mancini csapata matematikailag is bebiztosította volna az elsőségét.

A manchesteri 1-7-et végleg maga mögött tudó római "farkasok" azonban végig jól tartották magukat, sőt a mérkőzés utolsó perceiben két gólt is szerezve 3-1-re nyertek. Az AS Roma ezzel megszakította az Inter 34 bajnoki találkozón át tartó bajnoki veretlenségi sorozatát, "elhalasztatta" a bajnokavatást - s elvette a milánói gárdától a vereség nélküli bajnoki címnyerés lehetőségét.

A jókedvű edző

A Roma - elsősorban Francesco Totti és Simone Perrotta formájának köszönhetően - nagyszerűen játszott. Perrotta vezető gólját még Materazzi, egy kissé könnyen megítélt büntetőből, még kiegyenlítette, ám az utolsó percekben Totti 24 méteres szabadrúgásból, majd Cassetti akcióból Júlio César kapujába talált.

Luciano Spalletti végre jókedvében volt a mérkőzés után - s az Intert dicsérte. Bár kiemelte, hogy csapata ezúttal remekül játszott, hangsúlyozta, hogy Roberto Mancini legénysége ebben a szezonban a Serie A legjobb csapata, s megérdemelten nyeri meg a címet.

A további mérkőzések közül kiemelkedett a Milan győzelme Ascoliban: a szerződéshosszabbítását reklamáló Carlo Ancelotti gárdája 5-2-re nyert Gilardino és Kaka duplájával, illetve Seedorf találatával.

A Sampdoria 1-0-ra kikapott Udinében - örömteli hír ellenben, hogy Koman Vladimir ismét a kezdőcsapatban kapott helyet. A 18 éves középpályás, kicsit még érezve bokasérülését, egy félidőt játszott.

Címlapról ajánljuk

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Gyűlölik a turistákat, pedig miattuk lettek lesajnált országból Európa növekedési királyai

Gyűlölik a turistákat, pedig miattuk lettek lesajnált országból Európa növekedési királyai

Miközben a csapból is az európai gazdaság gyengélkedése folyik, Spanyolország olyan növekedési számokat produkál, amelyek még válságoktól mentes időben is jónak számítanának, nemhogy az energiaválság, az infláció, a magas kamatok és a globális lassulás éveiben. A magas növekedés ráadásul kifejezetten egészséges szerkezetben, relatíve jó egyensúlyi mutatók mellett valósul meg. Európa negyedik legnagyobb gazdasága jó eredményeit leginkább annak köszönheti, hogy profitál az európai fogyasztás átalakuló szerkezetéből: a turizmus sosem pörgött ennyire Európában, és ennek Spanyolország az egyik legnagyobb nyertese. A növekedési sikersztori láttán érthetetlennek tűnik, hogy a helyi lakosok miért pont most üzentek hadat a turistáknak, hiszen a külföldiek elriasztásával saját fejlődési kilátásaikat rombolják. Pedig fejlődni még van hova, és ez – más tényezőkkel együtt – azért erősen árnyalja az ország gazdaságáról alkotott pozitív képet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 9. 20:17
×
×
×
×