eur:
394.16
usd:
356.09
bux:
0
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Totti szerint ő a világ második legjobbja

Szombat este a római Olimpiai Stadionban az AS Roma az AC Milant fogadja. A fővárosi gárda ebben a szezonban még veretlen a piros-feketék ellen. Francesco Totti, a hazaiak csapatkapitánya udvarias: szerinte még mindig Ronaldo a világ legjobbja. De közvetlenül a Fenomén mögött ott van ő is!

Totti, aki soha nem csinált titkot abból, hogy szerinte az Aranylabda-szavazáson, vagy a FIFA választásán nem kapta meg eddig az őt megillető elismerést, azt is elmondta, hogy a Romára két nagyon nehéz mérkőzés vár, néhány napon belül.

A csapat a Milan elleni bajnokit követően a Manchester United ellen játszik a Bajnokok Ligájában. A Roma ebben a szezonban háromszor játszott eddig a Milannal. Õsszel (tizenkilenc év után először) győzött bajnoki mérkőzésen a piros-feketék ellen a San Siróban, majd az ugyancsak idegenben játszott kupameccs (2-2) után a kupaelődöntő visszavágóján 3-1-re győzött az Olimpicóban.

Talán most is esélyesebb lenne, de sokan tartanak attól, hogy a 100. római meccsén dirigáló Luciano Spalletti edző tartalékol csapata erejével a Man United elleni találkozóra. A Roma már aligha szorul le a második helyről a Serie A-ban, igaz, a bajnoki címre sincs esélye.

Spalletti a következőket nevezte a mérkőzésre: Bertagnoli, Cassetti, Chivu, Curci, De Rossi, Faty, Ferrari, Freddi, Mancini, Marangon, Mexes, Panucci, Perrotta, Pizarro, Rosi, Taddei, Tavano, Totti, Vucsinics, Wilhelmsson.

Tonetto nem épült fel, és az utolsó pillanatig kétséges, hogy Spalletti megkockáztatja-e az éppen csak felépült Chivu és Perotta pályára küldését. Fontosabb, hogy az angolok ellen játszanak...

A Milanban Carlo Ancelotti (aki, mint köztudott, játékos-pályafutása során mindkét klubban futballozott) három brazil támadóval, Kakával, Ricardo Oliveirával és Ronaldóval próbálja majd bevenni az ugyancsak brazil kapus, Doni hálóját.

Ugyan a piros-feketékre is BL-mérkőzés vár a hét elején, de nekik minden bajnoki pontra nagy szükségük van, nem spórolhatnak erejükkel a Bayern München elleni fellépés(ek)re. Ezért is döntött úgy Ancelotti, hogy már az AS Roma ellen beveti a felépült világbajnok középhátvédet, Alessandro Nestát.

A Milan kerete: Dida, Storari, Fiori, Cafu, Favalli, Maldini, Nesta, Oddo, Simic, Brocchi, Gattuso, Gourcuff, Kakà, Pirlo, Seedorf, Borriello, Gilardino, Inzaghi, Ricardo Oliveira, Ronaldo.

Az alapemberek közül hiányzik majd az utóbbi időben nagyszerű formába lendült Ambrosini, Bonera eltiltott, míg Kaladze és Serginho továbbra is sérült.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 23:31
×
×
×
×