eur:
394.11
usd:
355.57
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Magyarországon védő kapus a magyarok ellen

Történelmi mérkőzést játszik a magyar labdarúgó-válogatott Podgoricában: a találkozó az UEFA legújabb tagállama, Montenegró első hivatalos fellépése. Várhidi Péter szövetségi kapitány negyedszer dirigálja a magyar válogatottat. A harmadik, idegenbeli meccs egyben az utolsó felkészülési állomás a szerdai Eb-selejtező előtt.

A magyar kapitány továbbra is kitart a fiatalok mellett, noha ezúttal a három tizenéves felfedezett, Vass Ádám, Filkor Attila és Farkas Balázs közül egyik sem szerepel a kezdő csapatban, sőt Filkort az Inter ki is kérte a hétvégére.

Juhász Roland sérülése miatt az Újpest középhátvédje, Vaskó Tamás került be a kezdőcsapatba, míg Várhidinél először játszik majd a januárban klubot váltott, a francia Auxerre-től kölcsönbe a skót Motherwellhez került Vadócz Krisztián.

Ugyancsak először játszik majd az új érában a nemzeti tizenegyben Hajnal Tamás, a Kaiserslautern középpályása, aki a Bundesliga 2 legjobbja ezen a poszton.

"Feladata a sérült Gera Zoltán helyettesítése lesz" - írhatnánk egy rossz panelt előkapva, de Hajnal ebben az idényben lényegesen jobb formában van, mint Gera.

Légiósként először lesz válogatott az angol második vonalban, a Barnsleyban futballozó Rajczi Péter.

A tervezett kezdő tizenegyben, két MTK-s (Végh és Balogh B.), valamint Vaskó mellett nyolc légiós (Csizmadia, Bodor, Vadócz, Tóth Balázs, Tőzsér, Hajnal, Priskin, Rajczi) kapott helyet.

Érdekes, hogy a légiósok hét országot képviselnek, csak Rajczi és Priskin játszik azonos országban, Angliában.

Az ellenfélnél a vezérkar egyelőre híresebb a játékosoknál: Dejan Szavicsevics, a Milan egykori "Zsenije" a szövetség elnöke, a korábban a Benficában szerepelt Zoran Filipovics a szövetségi kapitány.

Utóbbi két segítője, Branko Brnovics és Dragoje Lekovics (miként a Szavicsevics melletti valaha volt leghíresebb montenegrói futballista, Predrag Mijatovics, a Real Madrid sportigazgatója) junior-világbajnok volt 1987-ben, természetesen még jugoszláv színekben, többek között a horvát csillagok, Boban, Jarni és Prosinecki társaságában. A montenegrói játékosok közül számunkra talán a kapus, Vukasin Polekszics a legismertebb, aki a Tatabánya első számú hálóőre.

A többiek közül a kisebb sérüléssel nyűglődő fiatal csapatkapitány, az öt éve, 18 éves kora óta Olaszországban játszó, Mirko Vucsinics a legnagyobb csillag.

2006 nyarán 1+4 éves szerződést kötött az AS Romával. Első szezonjában csak kölcsönjátékosként szerepel a BL-negyeddöntőbe és az Olasz Kupa döntőjébe is már bejutott, a Serie A második helyén álló "Farkasoknál".

Január végén, a Siena ellen szerezte meg római pályafutása első bajnoki gólját. Egyetlen "hibája", hogy túlságosan sérülékeny: emiatt maradt le a tavalyi világbajnokságról is.

A társai közül kiemelkedik két vajdasági születésű futballista, Radoszlav Batak (Ankaraspor) és Branko Boskovics (Rapid Wien), valamint a Dinamo Moszkvában futballozó Jovan Tanaszijevics. Õ és Boskovics korábban szerepeltek Szerbia és Montenegró közös válogatottjában is.

A mérkőzés szombat délután, 18 órakor kezdődik a podgoricai városi stadionban.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 23:31
×
×
×
×