eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

A FIFA elnöke az ukrán-lengyel Eb-pályázatot támogatja

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke reméli, hogy Ukrajna és Lengyelország rendezheti meg a 2012-es Európa-bajnokságot. A FIFA elsőszámú vezetője ezt kijevi látogatásán jelentette ki.

Hozzátette: természetesen az UEFA végrehajtó bizottságáé a döntés joga, és valamennyi pályázó (Magyarország és Horvátország, valamint Ukrajna és Lengyelország közösen, illetve Olaszország) jó eséllyel számíthat a győzelemre.

"Joseph Blatter szavaira mindig oda kell figyelni, amit mond, annak komoly súlya van" - reagált a FIFA-elnök szavaira Kisteleki István, a magyar szövetség elnöke.

"Úgy gondolom, ha hozzánk látogatott volna a FIFA elnöke, akkor a mi pályázatunkról nyilatkozott volna hasonlót" - jegyezte meg az MLSZ első embere.

A Michel Platini UEFA-elnökkel is szoros kapcsolatot ápoló Blatter Kijevben találkozott Viktor Juscsenko köztársasági elnökkel is, aki hangsúlyozta: az egész ország a kandidálás mögött áll. Juscsenko állami kitüntetést adott át a svájci sportvezetőnek a sportért tett szolgálataiért.

Az UEFA április 18-án dönt a 2012-es Európa-bajnokság helyszínéről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 15:18
×
×
×
×