eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

BL-negyeddöntő: remek hajrával nyert a magyar bajnok

A Veszprém hazai közönség előtt 39-36-ra győzött a német Kiel ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, a negyeddöntő első meccsén. A szünetben még a vendégek vezettek egy góllal.

A gyors német gárda pillanatok alatt elhúzott 3-1-re. A hazaiak eleinte Putics büntetőivel tartották a lépést, de a vezetést nem sikerült megszerezniük. Hihetetlen sebességgel játszott mindkét együttes, szinte nem volt elrontott támadás a Kielnél.

A remekül küzdő magyar bajnok a 12. percben jutott először előnyhöz (9-8), majd Peric 7 méterest és két ziccert hárított gyors egymásutánban. Támadásban azonban sokat hibáztak a társak, és a Kiel fordított, igaz, elhúzni nem tudott. Eleinte a sérülésből felépült Perez nem érezte a ritmust, két gólja mellett több labdát "elszórt".

A vendégek a félidő előtti szakaszban is bírták az őrületes tempót. Karabatic kiállítása alatt ugyan elfogyott a sovány előnyük, de azonos létszámnál megint a Kiel akarata érvényesült.

A második félidő elején felváltva estek a találatok, csak amíg a németek könnyedén találtak be - még emberhátrányban is -, addig a hazaiak nehezebben boldogultak. A 39. percben újra a Veszprémnél volt az előny (25-24), de ez nem tartott sokáig, mert Perezt, Vujint és Lusnyikovot kiküldték. Ráadásul Putics hétméterest rontott.

A magyar csapat rohant az eredmény után, több-kevesebb sikerrel. Az 53. percben Gulyás találatával megint a hazaiak vezettek (33-32), de a gólszerző kétperces kiállítást kapott. Eklemovics emberhátrányban növelte az előnyt.

Paprikás hangulatban folyt a végjáték, a veszprémiek szinte extázisba kerültek, a rivális pedig sorra hagyta ki a helyzeteit.

A kiváló hajrának köszönhetően a Veszprém megérdemelten nyert a sztáralakulat ellen, ám így is pokolian nehéz visszavágóra számíthat csütörtökön 20 órakor, várhatóan 10 ezer néző előtt.

Címlapról ajánljuk
Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban
5-0

Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban

A magyar válogatott az első félidő után még „csak” egygólos hátrányban volt Düsseldorfban a németek ellen, ám a második játékrészben súlyos vereségbe szaladt bele. A Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának első fordulójában: Németország–Magyarország 5-0.

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×