eur:
396.28
usd:
367.22
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

"Ha beszélek, halott ember vagyok!"

Megerősítette, hogy dolgozott élvonalbeli spanyol labdarúgócsapatokkal Eufemiano Fuentes doktor. Az orvos a fél éve kipattant, elsősorban kerékpárosokat érintő doppingügy egyik kulcsfigurája. A Le Monde francia napilap csütörtökön a doktor jegyzeteire hivatkozva a Real Madrid és a Barcelona érintettségét valószínűsítette.

Egyre nagyobb hullámokat vet a csütörtökön kirobbant spanyol doppingbotrány, miután az ügy kulcsszereplője, Eufemiano Fuentes doktor a spanyol állami televízióban megerősítette: együttműködött spanyol élvonalbeli labdarúgócsapatokkal.

"Valóban dolgoztam együtt néhány spanyol élvonalban szereplő labdarúgócsapattal, s volt megkeresés egy olasz együttes részéről is. De továbbra sem vagyok hajlandó megnevezni egyetlen sportolót, egyetlen sportklubot, egyetlen labdarúgócsapatot sem. Értsék meg, ha beszélek, halott ember vagyok!" - jelentette ki Eufemiano Fuentes.

Az orvos korábban több nyilatkozatában is hangsúlyozta, hogy eddig háromszor kapott halálos fenyegetést ő és családja és attól tart: negyedik alkalom már nem lesz.

Illusztris lista: Barcelona, Real Madrid, Valencia?

A francia Le Monde napilap csütörtökön azt írta: Eufemiano Fuentes jegyzeteiben részletesen feltüntette a Real Madrid és a Barcelona 2005/2006-os idényre vonatkozó edzésidőpontjait, és kézzel különböző kódokat írt melléjük.

A bekarikázott "e" betű vérátömlesztésre, a körbe tett pont pedig EPO-beadására vonatkozott. A kerékpárosokra, atlétákra, teniszezőkre, kézilabdázókra és ökölvívókra is kiterjedő hálózatot üzemeltető doktor nem állt közvetlen kapcsolatban az egyesületekkel, hanem a csapatorvosoknak adta utasításait.

Az orvos szerint az, hogy eddig jobbára kerékpárosok kerültek a nyomozók látókörébe, annak köszönhető, hogy a kerékpársportnak nincs olyan erős lobbija, mint a futballnak.

A klubok cáfolnak

A Barcelona csütörtök délután közleményben "kategorikusan cáfolta" a vádakat, hozzátéve, hogy jogi útra tereli az ügyet.

A Real Madrid részéről a klub kétszeres világbajnok brazil csatára, Ronaldo nyilatkozott, aki kijelentette: nem ismeri dr. Eufemiano Fuentest. "Minden ellenőrzés előtt nyitottak vagyunk, érkezzen az a spanyol szövetség, az UEFA vagy bárki előtt" - jelentette ki Ronaldo.

Az ugyancsak hírbe hozott FC Valencia és Betis korábban szintén közleményben cáfolta a Le Monde vádjait.

Címlapról ajánljuk

Vámos Petra: nem akarjuk, hogy ennek a kalandnak vége legyen

A spanyolok elleni sikerrel bejutott a negyeddöntőbe a női kézilabda-válogatott, vagyis eldőlt, hogy utazhat majd Lille-be. Vámos Petra, az ezúttal öt gólt szerző irányító azt mondta: most érzi, hogy a csapat megérkezett erre a szintre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×