eur:
396.28
usd:
367.22
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

A világsztár döbbenetes vallomása: "kész vagyok elmenni"

Hivatalosan is bejelentette az ukrán Andrij Sevcsenko, hogy kész elhagyni az angol bajnoki címvédő Chelsea csapatát. Az aranylabdás csatár ezt azzal indokolta, hogy játékstílusa nem illik Jose Mourinho vezetőedző elképzeléseihez. Sevcsenko gyakorlatilag azóta szenved a pályán, hogy az olasz Milánból a nyáron Londonba igazolt.

A nyáron 30 millió fontot (mai árfolyamon 11 milliárd 340 millió forintért) igazolta le a Chelsea a Milán egyik legnagyobb csillagát, az ukrán Andrij Sevcsenkót. Akkor sokan féltették a volt aranylabdás játékost az angol bajnokságtól, és a félelmük be is igazolódott.

Sevcsenko az elmúlt hónapokban leginkább csak szenvedett az angol bajnoki címvédőnél, és ugyanez igaz volt a csapatra is. Bár az együttes könnyedén továbbjutott a Bajnokok Ligájában és az angol bajnoki címre is esélyes, a játék nem győzte meg a kritikusokat.

A szakértők szerint a Chelsea rosszabb formájának egyik oka az lehetett, hogy Sevcsenko érkezésével (melyet a hírek szerint elsősorban a klub mindenható tulajdonosa, az orosz milliárdos Roman Abramovics erőltetett) a korábban oly sikeres egyékes csatárjátékról a kétcsatáros rendszerre kellett átállni.

"Otthon érzem magam a Chelsea-nél és a magaménak érzem a csapatot, de sajnos a játékom nem illik Mourinho elképzeléséhez. Mindenki arról ír, hogy kölcsön adnának a Milánhoz. Egyelőre nem beszéltem a menedzsmenttel, de valószínűleg még a főnökök sem döntöttek. De ha megtörténik, én kész vagyok elmenni" - fogalmazott Andrij Sevcsenko.

Az ukrán csatár hozzátette: "teljes az önbizalmam. Ha valakinek nem illek bele az elképzeléseibe, akkor visszamegyek Olaszországba, semmi gond és majd bebizonyítom, hogy még mindig jó vagyok".

Alighanem a Chelsea vezetői is minél hamarabb szeretnének valamilyen megoldást találni, hiszen nem akármilyen bajnoki sorozat előtt áll a Manchester United mögött jelenleg második együttes. Arsenal, Newcastle, Reading, Fulham - ez a négyes vár a címvédőre karácsony előtt.

Váratlan fordulat

Csütörtök kora este aztán váratlan fordulat történt az ügyben, Sevcsenko ugyanis cáfolta a sajtóban megjelenteket. "Elkötelezett tagja vagyok a csapatnak, és mindig száz százalékot nyújtok, mert ki vagyok éhezve a sikerre a Chelsea-vel. Messzemenőkig tisztelem a klubot és a szurkolókat" - közölte Sevcsenko.

Az ukrán csatár szerint az orosz ProSport magazinnak adott interjúját fordították félre Angliában. A lap riportere megerősítette: semmi olyan nem hangzott el a beszélgetés során, hogy a futballista elvágyódna Londonból.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: nem akarjuk, hogy ennek a kalandnak vége legyen

Vámos Petra: nem akarjuk, hogy ennek a kalandnak vége legyen

A spanyolok elleni sikerrel bejutott a negyeddöntőbe a női kézilabda-válogatott, vagyis eldőlt, hogy utazhat majd Lille-be. Vámos Petra, az ezúttal öt gólt szerző irányító azt mondta: most érzi, hogy a csapat megérkezett erre a szintre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×