eur:
394.09
usd:
364.12
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

Idén már nem kerül vissza az első osztályba a Fradi

Nem kerül vissza az első osztályba a Ferencváros labdarúgócsapata, miután a Fővárosi Ítélőtábla elutasította az egyesület előterjesztését.

A Fővárosi Ítélőtábla elutasította a Ferencváros előterjesztését, hogy függessze fel a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) határozatainak végrehajtását, amelyekkel a zöld-fehér klubot visszasorolták a másodosztályba.

Helmeczy László, az MLSZ jogi alelnöke szerint ezzel jogerősen eldőlt, hogy a Ferencváros nem helyezhető vissza a Borsodi Ligába.

A Fővárosi Bíróság szeptember 5-én első fokon, nem jogerősen megsemmisítette az MLSZ elnökségének határozatát és a fellebbviteli licencadó testület döntését a Ferencvárossal kapcsolatban, ugyanakkor egyebekben a keresetet elutasította. Az MLSZ fellebbezett és a másodfokú tárgyalásra december 7-én 9 órától kerül sor.

Hosszú történet

Az FTC első osztályú licencét a másodfokú licencadó bizottság július 13-án visszavonta, majd saját határozatát megváltoztatva 17-én mégis újra megadta. Ezt követően az MLSZ feloszlatta a testületet, és hatályon kívül helyezte annak határozatait. Az új fellebbviteli testület később úgy döntött, hogy az FTC-nek nem adja meg a licencet. A bíróság ezt, a testületet feloszlató határozatot, valamint az új testület licencet megtagadó határozatát semmisítette most meg.

A bíróság a felperes FTC Zrt. keresetét egyebekben elutasította, azaz nem állapította meg, hogy az eredeti döntés értelmében az FTC rendelkezik a licencjoggal. Az MLSZ-t a bíróság 51 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte.

Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf ezüstérmet szerzett 200 méteres pillangóúszásban

Ahogy Tokióban 3 évvel ezelőtt, Tárnok 24 esztendős büszkesége a 200 méteres férfi pillangóúszás olimpiai aranyérmének megszerzésére készült Párizsban is. 150 méterig minden rendben is volt, de a nagy rivális Léon Marchand ellenállhatatlan hajrát produkált.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×