eur:
395.95
usd:
365.16
bux:
73923.06
2024. július 31. szerda Oszkár

Puskásra emlékeztek szurkolók és szakemberek - képgaléria

Folyamatosan érkeznek a Puskás Ferencre emlékezők a legendás labdarúgó egykori klubjának stadionjához, a ma már Bozsik József nevét viselő kispesti pályához.

Már a Bozsik stadion külső, nagy kapujánál fekete zászló emlékeztet a pénteken elhunyt Puskás Ferencre. Az Aranycsapat legendás 10-esének a fotója délutántól a Honvéd klubház előtt ki volt téve közvetlenül az egyik zászlórúdra felhúzott fekete lobogó alá.

Sorban érkeznek a szurkolók, idősek, akik még látták játszani Puskást, fiatalok, akik csak hallottak róla, anyák a gyermekükkel és fiatal párok... mind mécsessel a kezükben.

Molnár János, akit a nyolcvanas években, Honvéd vezérszurkoló korában csak Pinokkiónak ismertek, könnyekkel küszködve beszél Puskásról.

"Apámnak a kedvenc labdarúgója volt. És ő engem minden reggel így keltett fel, hogy Puskás Öcsi a világhírű labdarúgó. És ő látta futballozni. Nagyon szerette a futballt és az akkori játékosok is. A maiak sokkal gyengébbek. Nem úgy állnak hozzá, ahogy kellene. Régen, amíg besötétedett, kinn maradtak a játékosok, rúgták a labdát éjfélig, ha kellett. Öcsi bácsi szintén ilyen volt" - mondta a szurkoló.

A mellettünk álló 22 éves fiatal kispesti szurkoló a védelmébe veszi a mai focistákat. Nagy Róbert szerint most sokkal több hatás ér egy fiatalt, míg akkor csak a futball volt. A Puskás Ferenc arcképével ellátott pólót viselő drukker éppen azt meséli, amikor a nagypapája találkozott a csodacsatárral.

<

Az emlékezés mécsesei (fotó: InfoRádió - Nagy Tamás) (képgaléria)

"Nagyapám debreceni. Lent volt a Puskás-féle aranycsapat edzőtáborozni Debrecenben. Kint fociztak egy salakos pályán. Lementek Puskásék, és beálltak közéjük, mint a grundon. Nagypapámnak nem volt nagy labdaérzéke, de igyekezett, mint minden fiatal. Mondta neki, hogy: "Rúgjátok ide!". Odarúgták, nagypapám belerúgott a salakba, nagy porfelhő lett, Puskás odament hozzá, kezet fogott vele, azt mondta: "nem baj, csak így tovább!"

Nagy Róbert szerint legendás történet a futballisták körében a vizes szappan is. Puskás Öcsi állítólag 10-ből 10-szer le tudta venni a vizes szappant, mikor az még a spanyol sztárnak, Puskás jó barátjának, Di Stefanónak is lecsúszott a lábáról.

A Bozsik stadion előtt ezen a napon mindegy, hogy Fradi, Újpest, Diósgyőr, vagy éppen Kispest szurkoló az ember. Puskás Ferencet, a magyar focistát búcsúztatják.

Az MLSZ székházánál is fejet hajtottak

Több mint százan emlékeztek néma főhajtással a Magyar Labdarúgó Szövetség székháza előtt Puskás Ferencre, az Aranycsapat legendás játékosára.

Az épület előtt egy három emelet magas Puskás-képet állítottak fel. A Himnusz eléneklése után a szövetség vezetői, korábbi szövetségi kapitányok, egykori és jelenlegi játékosok, klubvezetők, újságírók és szurkolók rótták le kegyeletüket.

A megemlékezés a sportoló nevét viselő stadionban folytatódott, ahol Kisteleki István, a labdarúgó szövetség elnöke 79 szál virágból készített csokrot helyezett el a magyar válogatott centenáriumi emlékművénél.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×