eur:
395.35
usd:
364.99
bux:
73830.56
2024. július 31. szerda Oszkár

Kezdő lehet Kanada ellen a Máltán kiállított hátvéd

Várhatóan kedden az esti órákban hirdeti ki kezdőcsapatát Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya a Kanada elleni barátságos meccsre. Több külföldön játszó futballista helye biztosnak tűnik, de minden bizonnyal a bajnoki listavezető MTK tehetségei is szerepet kapnak a kezdő 11-ben a székesfehérvári találkozón. Az InfoRádió megtippelte, hogy kik léphetnek gyepre szerdán este nyolc órakor.

A legvalószínűbbnek a következő összeállítás tűnik:

Végh Zoltán - Bodnár László, Juhász Roland, Balogh Béla, Vanczák Vilmos - Sándor György, Tóth Balázs, Kanta József, Huszti Szabolcs - Hrepka Ádám, Torghelle Sándor

Végh Zoltán (MTK): a bajnoki listavezető kapusa évek óta igen megbízhatóan véd, a Diósgyőr elleni bajnoki meccsen bravúrt bravúrra halmozott, emberileg is példaként állhat a fiatal kerettagok előtt, így minden bizonnyal ő lesz a csapatkapitánya a nemzeti együttesnek is.

Bodnár László (Salzburg): a rutinosabb játékosokat képviseli, posztján ő tűnik a legjobb választásnak Fehér Csaba mellőzése után,

Juhász Roland (Anderlecht): Málta ellen neki sem ment a játék, de rendszeresen lehetőséget kap klubcsapatában, ráadásul a Milan elleni Bajnokok Ligája-meccsen gólt is fejelt. Ez csak azért nem olyan nagy szenzáció, mert az MTK-ban korábban évekig csatárt játszott. Hátvédként néha még bizonytalan, jól jellemzi a szövetségi kapitány válogatási lehetőségeit, hogy még így is a védősor legbiztosabb tagja.

Balogh Béla (MTK): a kék-fehérek egyik legtöbbet fejlődött és legmegbízhatóbb fiatal játékosa. Szélső védőként nem egyszer gólveszélyes, de most valószínűleg középen kap helyet.

Vanczák Vilmos (Sint-Truiden): a máltaiak elleni vereség nem kis részben neki köszönhető, hiszen már az első félidőben kiállíttatta magát. Képességeiről a szurkolók egy része sincs meggyőződve, de talán most jobb formában van, mint október elején, hiszen két gólt szerzett a belga élvonalban a hétvégén. Várhidi Péter az InfoRádióban korábban jelezte, hogy a balhátvéd posztján számít rá.

Sándor György (Újpest): nehezen elképzelhető, hogy az utóbbi hetekben egyre jobb formában lévő Újpest egyik erőssége kimarad a válogatott kezdőcsapatából. A középpályásnak nagy szerepe volt a címvédő Debrecen elleni bajnoki sikerben és a lila-fehérek felzárkózásában.

Tóth Balázs (Kayseri Erciyesspor): a védekező középpályás posztján is nehéz dolga van a szakvezetőnek, hiszen kiemelkedő formában játszó magyar futballista évek óta nincs a szűrők között.

Kanta József (MTK): az irányító csúcsformában játszik, múlt szerdán Győrött mesterhármassal segítette csapatát győzelemhez a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Technikás, gólerős, ha kell, védekezni is tud, talán egyetlen hátránya lehet, hogy a nemzetközi mezőnyben a kifejezetten alacsony játékosok közé számít a maga 170 centijével.

Huszti Szabolcs (Hannover): rendszeresen játszik a Bundesligában, legutóbb, a Stuttgart ellen lecserélték, azelőtt viszont nem kis feltűnést keltve győztes gólt szerzett a Bayern München otthonában.

Hrepka Ádám (MTK): az egyik gólkirály-jelölt az elmúlt hetekben sérüléssel bajlódott, de a Diósgyőr ellen csereként négy perc kellett neki a gólszerzéshez. Másfél éve mutatkozott be az élvonalban, fejlődése töretlen.

Torghelle Sándor (PAOK Szaloniki): az elmúlt években több gólt szerzett a válogatottban, mint klubcsapataiban. Ez erény is lehetne, de sajnos igen ritkán kapott bizalmat edzőitől. Hajlamos fegyelmezetlenségekre is, színtelen, akaratgyenge játékra viszont nem.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kós Hubert elmondta, miért lett „csak” negyedik az előfutamban

Kós Hubert futamában második lett, negyedik idővel jutott a középdöntőbe a 200 méteres hátúszásban. Elmondta, miért választotta ezt a taktikát. Telegdy Ádám egy kizárásnak köszönhetően jutott tovább.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×