eur:
395.45
usd:
365.52
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Földrengés a Milánnál: Ronaldinho és Lippi érkezik?

A római sportnapilap, a Corriere dello Sport szerint alapos földindulás várható az AC Milan háza táján a következő nyáron. Carlo Ancelotti az idény végén búcsúzik, helyét Marcello Lippi, a világbajnok olasz válogatott szövetségi kapitánya veszi át. A játékoskeretet olyan nagymenőkkel kívánják megerősíteni, mint Ronaldinho, Zambrotta, Iaquinta, Trezeguet és Amelia.

A napilap tudni véli, hogy Lippi feladja önkéntes száműzetését, s bár hívják, például, Spanyolországba, s Angliába is, már csak a nyelvi korlátok miatt is szívesen maradna Olaszországban.

A Juvét és az Intert már dirigálta - a Milan ellenben igazi kihívást jelenthetne a számára. Érdekes egybeesés, hogy - második juventusos korszaka előtt - Lippi éppen Ancelottitól vette át a posztot.

Berlusconinak Ronaldinho kell


A Corriere dello Sport szerint Silvio Berlusconi, a Milan főtulajdonosa kívánságlistáján Ronaldinho szerepel az első helyen, a brazil világbajnokot mindenképpen szeretné megvenni.

Jobb keze, Adriano Galliani (a klub korábbi ügyvezető elnöke) ugyanakkor határozottan cáfolta azokat a madridi értesüléseket, melyek szerint a Milan akár már a januári átigazolási időszakban átengedné a Realnak kiemelkedően legértékesebb játékosát, a brazil Kakát.

A Milan minden csapatrészében erősíteni akar. Ezért kívánja megvenni Gianluca Zambrottát a Barcelona olasz hátvédjét, Marco Ameliát, a világbajnok Squadra Azzurra harmadik számú kapusát, s David Trezeguet.

Trezeguet miatt mélyen a pénztárcába kell nyúlni


Utóbbi megszerzése nem lesz egyszerű feladat: az argentin-francia csatár éppen a napokban tárgyal a Juvéval szerződése módosításáról. Ennek része, hogy a világ- és Európa-bajnok csatár, a klub a kétezres évekbeli legeredményesebb góllövője évi 5,5 millió eurós fizetésével a csapat legjobban kereső játékosa legyen.

Braida már Dél-Amerikában tárgyal

A Milan ugyanakkor nem csak világsztárok megszerzésére törekszik. Három további játékost is szeretne megszerezni. A Real Madriddal fut versenyt a River Plate tehetségének, Gonzalo Higuainnak a megvételéért.

A fiatal argentin ára körülbelül 15 millió euró, és előny lehet, hogy a játékos rendelkezik francia útlevéllel. A Milan sportigazgatója, Ariedo Braida jelenleg Buenos Airesben tartózkodik, hogy tárgyaljon a River vezetőivel Higuain ügyében. Azonban az is kiderült, hogy a játékos apja, és az ügynöke (Roberto Recasens) a héten már jártak Madridban, és találkoztak a Real illetékeseivel.

Ötmillió egy sérültért


A hírek szerint a piros-feketék érdeklődnek a Rimini titánja, Ciro Barusso iránt is Annak ellenére, hogy a középpályás a múlt hónapban a Crotone elleni bajnoki mérkőzésen lábtörést szenvedett, a Milan hajlandó lenne egy 5 millió eurós ajánlatot tenni érte.

Azonban Barusso leigazolása addig nem valósulhat meg, amíg nem felel meg az orvosi vizsgálatokon, de a Gazzetta dello Sport szerint elképzelhető, hogy a Milan még a szezon vége előtt megszerzi a jó felépítésű ghánait.

Argentin válogatott is kiszemelt


A harmadik játékos a Boca Juniors csatára, a nyári világbajnokságon is szerepelt Rodrigo Palacio. Az argentin támadó a nyáron a bundabotrány előtt már majdnem csatlakozott a Juventus gárdájához, de az üzlet végül nem jött létre.

Most azonban a Milan keresztülhúzhatja a torinóiak számításait, hiszen Ariedo Braida az argentin fővárosban a játékos képviselőjével is tárgyal. Mivel Carlo Ancelotti támadósora jelenleg gyengélkedik, így lehet, hogy Palacio januárban a San Siróban köt ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×