eur:
393.27
usd:
363.36
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Botrányok a Forma-1-ben

A Japán Nagydíj után több Forma-1-es csapatnál is feszültségek érezhetők. Van, aki a csapatsorrend miatt aggódik, és vannak, akik perrel fenyegetik ellenfelüket.

A német Nick Heidfeld megharagudott csapatára, a BMW-Sauber istállóra, mert annak vezetői arra utasították a Japán Nagydíj utolsó köreiben, hogy engedje el a mögötte gyorsan közeledő csapattársát, Robert Kubicát. Az előzés végül nem történt meg, Heidfeld a pontszerző nyolcadik, míg Kubica a kilencedik helyen ért célba.

Az egyre éleződő rivalizálás ellenére a csapat úgy tűnik, 2007-ben is a jelenlegi versenyzőpárossal áll majd rajthoz.

Négy egyforma autó a pályán?

A RedBull beugró versenyzője, Robert Doornbos is elégedetlenül hagyta el Japánt, mert csapata nem engedélyezte, hogy a Forma-1-es tesztek mellett az amerikai ChampCar versenysorozat egyik futamán is rajthoz álljon. Doornbosnak ugyanakkor nincs szerződése a jövő évre, és a RedBullnál már minden versenyzői hely elkelt.

Az osztrák csapatot eközben több másik istálló is megfenyegette: ha jövőre - a tervei szerint - mindkét csapatát azonos karosszériájú (de különböző típusú motorokkal felszerelt) autókkal indítja, beperelik a csapatot. A szabályok ugyanis kimondják, hogy egy autó sem futhat két név alatt, vagyis minden csapatnak egyedi autóval kell indulnia.

Utoljára 1978-ban fordult elő, hogy emiatt kizártak egy csapatot: akkor az Arrows istálló autói hasonlítottak a megtévesztésig a Shadow csapat versenyautóira, igaz, ott nem azonos tulajdonostól, csupán másolásról volt szó.

Címlapról ajánljuk
Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×