eur:
393.16
usd:
363.51
bux:
73745.69
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Schumi rosszat tett a Formula 1-gyel?

Két szabadedzés szerepelt az idei Formula-1-es világbajnokság utolsó előtti versenye, a szuzukai nagydíj pénteki programjában. Fisichella, Massa, Schumacher és Alonso teljesítette a leggyorsabb kört - de nagyobb szenzációt okozott a legutóbbi brit világbajnok, Damon Hill véleménye, mint a pályán történt események.

Hill ugyanis megfogalmazta azt, amit sportközgazdászok már évek óta mondanak: nem tesz, nem tett jót a Formula-1-nek Michael Schumacher egyeduralkodása. Éppen úgy, ahogyan a kilencvenes évek elején az NBA-nek rossz volt Michael Jordan Chicago Bullsának szárnyalása, vagy ahogy a futballnak nem jött jól a brazilok tarolása.

Hill a BBC-nek nyilatkozva meg is indokolta szavait: "Õszintén szólva bármennyire is csodálatos pilóta, a sportnak nem tesz jót remeklése. Lehet, hogy megnyeri a nyolcadik világbajnoki címét is hamarosan, de a Formula-1-nek nem lesz hátrányos, ha visszavonul.

Varázslatos dolgokat művelt a pályafutása alatt, de fölénye miatt a versenyek veszítettek érdekességükből a nézők szemében. Várom már azt az időt, amikor Michael Schumacher nélkül rendezik majd a Formula-1-es futamokat, s remélem, egyidejűleg visszatérnek a valódi versenyek."

A 46 éves Hill szavaiban nyilvánvalóan sok az igazság, ugyanakkor véleményét különössé teszi, hogy 2006-ban éppen Michael Schumacher és a Ferrari "feltámadása" tette újra izgalmassá és nyílttá a világbajnoki versenyeket. Az utolsó versenyévét töltő Schumi nélkül Alonso alighanem már megvédte volna világbajnoki címét. Így azonban az utolsó két futam dönt - Damon Hill szerint a (z egyelőre) hétszeres világbajnok német javára.


Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter: megmutathattam a magyaroknak és a világnak is, hogy mit tudok

Muhari Eszter: megmutathattam a magyaroknak és a világnak is, hogy mit tudok

Szeretnék kicsit megnyugodni és ismerkedni a ténnyel, hogy van egy olimpiai bronzérmem, ami még mindig egy kicsit hihetetlen – mondta az InforRádióban a 21 éves párbajtőrvívó, Muhari Eszter, aki az előzetes esélyeknél lényegesen jobban szerepelt, és bronzérmével a magyar küldöttség első érmét szerezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
A Nasdaq vezetésével emelkedik Amerika

A Nasdaq vezetésével emelkedik Amerika

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×