eur:
390.7
usd:
359.65
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

"Vért, verítéket és könnyeket" ígér a Fradi új elnöke

A Ferencvárosi Torna Club új elnöksége Dámosy Zsoltot választotta az egyesület elnökévé. Az üzletember többek között Kovács Ágnes úszó olimpiai bajnok és Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok menedzsere.

Dámosy Zsolt megválasztását követően azt mondta: "Gyerekként soha nem gondoltam volna, hogy nemcsak szurkolóként tudom segíteni szeretett klubomat, a Ferencvárost. Összes vállalkozásomat feladom erre a négy hónapra, hogy kizárólag az FTC megmentésére tudjak koncentrálni. Úgy vélem, ennyi idő alatt elválik, sikerül-e jó útra téríteni a klubot. És hogy mit ígérhetek? Csak azt, amit Winston Churchill: vért, verítéket és könnyeket, de azt hiszem, ezt az elnökség tagjai kivétel nélkül tudják. Nagyon kemény munka vár ránk".

Az egyesület elnökségébe, melynek mandátuma 2007. január 31-ig szól, Balogh Ákos, Boros Bánk Levente, Dámosy Zsolt, Hermány Csaba, Kassai György, Kévés György, Kruj Iván, Lányi István, Sipos Jenő, Rieb György és Takács Tibor került be.

Albert Flórián aranylabdás labdarúgót tiszteletbeli elnöknek választották meg a küldöttek, meghatározatlan időre.

Dámosy Zsolt korábban ismertetett tervei szerint egy 12 fős elnöki tanácsadói csoport segítené munkáját. Elképzeléseit a közeljövőben megismertetné az FTC szakosztályaival, hogy a közgyűlésen már ismert jelöltként indulhasson.

Becslése szerint 1,5 milliárd forintra lenne szükség a klub rendbetételéhez. Hogy ezt hogyan és honnan lehet előteremteni, arra egyelőre Dámosy Zsolt sem tud választ adni, nincs kész koncepciója.

Dámosy Zsolt elhibázottnak nevezte az utóbbi évek politikáját, amely - mint mondta - arról szólt, hogy befektetőt találjon a klub bármi áron.

Az üzletember a menedzsere többek között az úszó Kovács Ágnesnek és a bokszoló Erdei Zsoltnak, emellett pedig elnöke a Budapesti Farkasok amerikaifutballcsapatának.

Címlapról ajánljuk
„Ez a kudarc segít, megpofozták magukat” – Szilágyi Áronék a csapatversenyre készülnek
Párizsból jelentjük

„Ez a kudarc segít, megpofozták magukat” – Szilágyi Áronék a csapatversenyre készülnek

A férfi kardozók egyéni versenyében megtapasztalt csalódások feltüzelhetik a magyarokat a szerdai csapatversenyre – mondta a csapat edzője, Navarrete József, aki elárulta, hogyan folytatódik a felkészülés, és mi lesz most a legfontosabb teendő szerdáig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×