eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Ezüstérmes lett a magyar férfi vízilabda-válogatott a belgrádi Eb-n

Ezüstérmes lett a magyar férfi vízilabda-válogatott a belgrádi Európa-bajnokságon, mivel a döntőben 9-8-ra kikapott a címvédő házigazda szerb együttestől. Kemény Dénes szövetségi kapitány csapata 5-2-re is vezetett, de a hazaiak simán fordítottak.

A szokásos döntő - mondhatták a vízilabda kedvelői a belgrádi Eb fináléja előtt. A többi válogatott mérföldekkel van lemaradva ettől a magyar és a szerb gárdával szemben. Kemény Dénes szövetségi kapitány együttese szempontjából apró szépséghiba, hogy a legutóbbi három döntő - egy világbajnoki, egy Világliga- és egy Világkupa-finálé - a rivális sikerét hozta.

 

Szécsi-parádé az első negyedben

 

A második percben a magyar válogatott Molnár Tamás nem éppen klasszikus centergóljával szerzett vezetést, de a házigazdák szűk egy percen belül Nikic találatával egyenlítettek, majd fordítottak, miután Sapic ötösből magabiztosan lőtt Szécsi Zoltán kapujába.

 

Amíg a szerbek emberelőnyös helyzeteiket jól kihasználták, addig magyar fórnál Kiss Gergely kísérletét Sefik hárította, Varga Dénes pedig a lécre lőtte a labdát.

 

A Vasas tehetsége nem sokkal később egyenlített, igaz, ehhez kellett a világklasszis szerb kapus figyelmetlensége is. Bő fél perc múlva már a magyarok vezettek, miután Varga Dénes bátyja, Dániel is betalált. Varga Dániel ezután tovább növelhette volna a Kemény-gárda előnyét, de közeli lövését Sefik kiütötte.

 

A kétgólos előnyhöz szükséges találat mégis megszületett, miután Szécsi parádés hárítása után Steinmetz Ádám egy könnyed találattal iratkozott fel a góllövők közé.

 

Háromgólos hátrányból fordítottak a szerbek

 

A második negyedben a magyar csapat ott folytatta, ahol az elsőben abbahagyta. hatékonyan védekezett, majd Fodor Rajmund góljával tovább növelte előnyét.

 

A közönség űzte-hajtott a szerb gárdát, amely nem is hagyta magát ledarálni, igaz, Filipovic gólja után jobbára csak kapkodtak a hazai játékosok, Szécsi pedig továbbra is remekelt egészen Vujasinovic távoli találatáig.

 

A meccsnek ebben a szakaszában a magyarok egyáltalán nem lehettek büszkék kísérleteikre, ráadásul Ikodinovic egyenlített.

 

Kásás Tamás víz fölötti - szerencséjére nem végleges kiállítással megtorolt - ütése után kapufát lőtt, majd közvetlenül a nagyszünet előtt a szerbek a vezetést is visszaszerezték. Háromgólos hátrány után...

 

Parázs jelenetek a vízen és a víz felett

 

A harmadik negyedben a magyar gárda Madaros Norbert góljával gyorsan egyenlített, de hasonlóan hamar szerzett gólt Udovicic is, majd Vujasinovic a szerbek második ötméteresét is értékesítette.

 

Kétgólos hátrányban sem veszítette el a fejét a magyar csapat: Kásás Tamás negyedik kísérletére szépített, majd Varga Dénes közelről pofozta a hálóba a labdát.

 

Kimaradt helyzetek és végleges kiállítások sora következett, így 8-8-as állással várhatták a csapatok a negyedik negyedet.

 

Gól nélkül nem megy!

 

A negyedik negyed első fele is a hatékony védekezésről szólt, de az ötödik perc közepén Ciric újra megszerezte a szerbeknek a vezetést.

 

A magyarok többször is a kapufát tesztelték, ez pedig végzetesnek bizonyult. Az utolsó percekben a szerbek már nem erőltették a góllövést, de így sem sikerült egyenlíteniük Kásás Tamáséknak.

 

Vasárnap este egyértelművé vált, hogy a a montenegróiak nélkül sem lett érezhetően gyengébb a szerb válogatott, amely pontosabb játékával szerezte meg ismét az Európa-bajnoki címet.

 

A magyar csapat összességében nem játszott rosszul, de a parádés kezdés után kiengedte kezéből háromgólos előnyét, a kulcsemberek elvesztésével pedig egyre kevésbé volt hatékony támadásban.

Címlapról ajánljuk
Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

Aréna
Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×