eur:
393.23
usd:
354.87
bux:
72243.41
2024. szeptember 4. szerda Rozália

A Manchester United kiütéses győzelemmel rajtolt

A Manchester United hazai pályán 5-1-re kiütötte a Fulham együttesét az angol labdarúgó-bajnokság első fordulójában.

Wayne Rooney két góllal vette ki részét a sikerből. Mellette Louis Saha és Cristiano Ronaldo szerzett gólt, ráadásul egy öngóllal is segítette riválisát a Fulham.

Igaz, később Rio Ferdinand "visszaadta a kölcsönt", ő is saját kapujába továbbította a labdát.

A Manchester United gálaelőadásával ellentétben két másik dobogóesélyes szombaton csak szenvedett: a Liverpool és az Arsenal is mindössze 1-1-es döntetlennel kezdte a 2006/2007-es idényt.

A címvédő Chelsea vasárnap délután öt órától a Manchester City-vel küzd meg a Stanford Bridge-en az első fordulóban.

Címlapról ajánljuk
Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Így segit az MNB a bankoknak: erről szól az új ESG kérdőív

Így segit az MNB a bankoknak: erről szól az új ESG kérdőív

Három fő iparág adja a zöldhitelezés ügyfélbázisának döntő részét: a ipari- kereskedelmi ingatlanszektor, a körforgásos gazdaság és fenntarthatóság üzleti területén működő cégek, illetve az energetikai vállalatok. A kisebb szereplők, a multinacionális vállalatok beszállítói sem tétlenkedhetnek, hiszen évről-évre egyre több fenntarthatósággal kapcsolatos információt kell megosztaniuk az ügyfelekkel, akik egyre több vállalást kérnek rajtuk számon. Ha pedig nem teljesítenek megfelelően, hamar kieshetnek a termelési láncból. Az MNB ESG szempontrendszer egységesítési törekvése nagy segítségére van a bankoknak, mert eddig jórészt csak szubjektív szempontok alapján tudták megítélni, hogy egy-egy vállalati hitelcél megfelel-e bizonyos követelményeknek, sem. A Portfolio Sustainable World 2024 konferencián hazai bankvezetők, pénzügyi szakemberek számoltak be arról, hogy hol tart zöldfinanszírozás Magyarországon, milyen kihívások előtt áll a piac, és újdonságok várhatók a közeljövőben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 4. 18:03
×
×
×
×