eur:
393.25
usd:
354.81
bux:
72243.41
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Lázár Zoltán aranyérmes lett

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) döntése értelmében Lázár Zoltán a csapatverseny mellett egyéniben is aranyérmet nyert a 2004-es kecskeméti fogathajtó-világbajnokságon, miután doppingolás miatt elvették a győztes Michael Freund első helyét.

A német klasszis egyik lovának szervezetében az A- és B-próba is kimutatta a nyugtatóként használt valériánsavat a magyarországi vb-n, ennek ellenére a Nemzetközi Lovasszövetség (FEI) nem fosztotta meg Freundot világbajnoki címétől.

A magyar és a belga szövetség ezért fordult a CAS-hoz, amelynek határozata révén Lázár Zoltán arany-, a holland Ijsbrand Chardon ezüst-, a belga Felix Brasseur pedig bronzérmes lett.

Lázár Zoltán így címvédőként indulhat a jövő hétfőn kezdődő Lovas Világjátékokon Aachenben.

Címlapról ajánljuk

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 4. 20:35
×
×
×
×