eur:
393.17
usd:
353.89
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Kovács Ágnes és Cseh László már a selejtezőben remekelt

Kovács Ágnes és Cseh László is remekelt a margitszigeti Európa-bajnokság úszóversenyeinek második napi selejtezőjében.

A mellúszás olimpiai, világ- és Európa-bajnoknője bemutatkozó számában, 100 méteren a harmadik legjobb időt (1:08.98 p) produkálta, így magabiztosan jutott be a kedd esti elődöntőbe.

Így tett Cseh László is, aki a 100 méteres hátúszás esti fináléja előtt a 200 vegyes elődöntőjébe úszta be magát, egyedüliként 2 percen belüli idővel (1:59.80 p).

Utóbbi számban Kerékjártó Tamás a negyedik legjobb időt (2:02.75) produkálta, nagy vesztese viszont a viadalnak az a Nagy Péter, aki hatalmas egyéni rekordja (2:02.77), és az összesítésben elért ötödik pozíciója dacára nem jutott be a 16 közé.

Az európai szövetség (LEN) szabálya szerint ugyanis országonként és számonként legfeljebb két versenyző folytathatja szereplését, márpedig Nagynál Cseh és Kerékjártó is gyorsabb volt.

Kedd délelőtt elkezdték Eb-vetélkedésüket a műugrók is, két magyarral: Barta Nórával és Kormos Villővel, előbbi a harmadik legmagasabb pontszámot (246,25) gyűjtve a 12 fős elődöntős mezőnybe jutott, utóbbi viszont nem, mert az öt ugrására a selejtezőben kiérdemelt összérték (192,10 pont) csak a 15. helyhez volt számára elegendő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×