eur:
393.17
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Doppingolt a leggyorsabb magyar

Megbukott a doppingellenőrzésen Dobos Gábor, így a sprinter nem indulhat a hétfőn kezdődő göteborgi Európa-bajnokságon.

A futónak a május 27-én, a rigai versenyen adott mintája mutatta ki, hogy tiltott teljesítményfokozót használt - közölte a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.

Rábold Gusztáv hozzátette: bár a B-próba eredményét még nem ismerik, az elnökség úgy döntött, Dobos Gábor kikerül a csapatból, így a 4x100-as váltó sem indul Göteborgban.

Dobos Gábornak ez a második lebukása, ezért örökös eltiltással számolhat. A futó először 2000 februárjában produkált pozitív mintát, akkor a nemzetközi szövetség 2002-ig eltiltotta.

A Magyar Olimpiai Bizottság azonnali hatállyal felfüggesztette az atléta olimpiai kerettagságát.

Emlékezetes, hogy a 2004-es athéni olimpián a magyarok közül három súlyemelő, egy diszkoszvető és egy kalapácsvető is megbukott a doppingellenőrzésen, illetve nem működött együtt a doppingellenes ügynökséggel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×