eur:
393.58
usd:
354.01
bux:
72131.1
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Sérülés miatt leléptették Kátét

A 64 kilósok között szereplő Káté Gyula nem jutott be a döntőbe a plovdivi ökölvívó Európa-bajnokságon, miután a legjobb négy között kikapott az orosz Oleg Komiszarovtól.

A mérkőzés a negyedik menetben idő előtt ért véget, mert Kátét sérülés miatt leléptették.

"Sajnos Gyulának a negyedik menetben felrepedt a szemöldöke, ezért be kellett szüntetni a mérkőzést" - mondta Balzsay Károly szövetségi kapitány.

"Komiszarov tíz ponttal vezetett, amikor befejeződött a találkozó, ez a különbség azonban nem volt reális. Egyszerűen vicc, amit ezen a meccsen a pontozók megengedtek maguknak. Akkor is pontot kapott az orosz, amikor csak ütésre lendült a karja. Döntetlen körüli eredmény lett volna igazságos" - jegyezte meg a szakvezető-

A magyar csapat Bedák Zsolt (54 kg) és Káté révén két bronzéremmel zárta a kontinenstornát. A döntőket vasárnap rendezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Több ezer milliárdnyi közlekedési fejlesztést jelentett be a kormány a fejlesztéspolitikai kihívások közben

Több ezer milliárdnyi közlekedési fejlesztést jelentett be a kormány a fejlesztéspolitikai kihívások közben

Az Európai Unió kohéziós politikája a felszínen sikertörténet: a keleti bővítés tagállamai jelentősen felzárkóztak az EU fejlettségi átlagához, de regionális szinten megmaradtak, sőt néha nőttek is az egyenlőtlenségek. Brüsszelben is egyre többen beszélnek a szükséges reformokról. Magyarország helyzete viszont speciális, a jogállamisági viták miatt nem fér hozzá az uniós forrásokhoz, ami új kihívást jelent – többek között ezekről a témákról volt szó a 62. Közgazdász-vándorgyűlés „Mi van, ha nincs? A kohéziós források perspektívái” című panelbeszélgetésen. A kormány képviselői ismertették, hogy több ezer milliárd forintnyi közlekedési – vasúti és közúti –, valamint építőipari fejlesztésekre készül a kabinet. De arról is számot adtak, hogyan átalakítják a jelenlegi kohéziós politikai megközelítését, szakértők pedig arról, milyen szempontokra kell figyelni ennek során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×