eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Henry: úgy védekeztünk, mint az oroszlánok

Elsősorban csapatuk védekezését dicsérték a francia labdarúgó-válogatott tagjai a portugálok ellen megnyert világbajnoki elődöntőt követően, az ellenfél játékosai pedig a szerencse hiányával és a játékvezető ítéleteivel magyarázták a kudarcot.

A francia szövetségi kapitány játékosai türelmét dicsérte: "egy pillanatig sem lankadt a figyelmük, a védekezésük egyszerűen tökéletes volt; az ilyen produkció láttán csak örülni tud az ember".

"Most a legfontosabb, hogy kipihenjük magunkat vasárnapig, mert ugyan korábban azt mondtam, a cél a fináléba jutás, csakhogy ezek után már nem csak játszani, hanem győzni is akarunk" - tette hozzá Raymond Domenech.

A győztes gólt szerző Zinedine Zidane szerint a büntető előtt rá nehezedő nyomás pozitívan hatott rá, noha belegondolt, hogy ha bemegy és hátul nem hibáznak, ott lesznek a világbajnoki döntőben.

"Csodálatos érzés volt 1998-ban felemelni a kupát, most is át szeretnénk ezt élni, és úgy vélem, rendelkezünk azzal a tudással, amely hozzásegíthet minket az újabb sikerhez" - tűzte ki a célt a francia csapatkapitány.

A mérkőzés legjobbja, Lilian Thuram is a döntőről áradozott: "Ez a második vb-döntőm lesz, egyszerűen felfoghatatlan. Különösen úgy, hogy 2004-es Eb után lemondtam a válogatottságot, így sokáig eszembe sem jutott, hogy itt lehetek majd."

Patrick Vieira szintén a védelmet, és különösen Thuramot dicsérte: "Csodálatos védőjátékot láthattak ma tőlünk a nézők. Amikor Thuram így játszik, egyszerűen elpusztíthatatlannak érzem a csapatot. Nagyon akarjuk a végső győzelmet, és biztos vagyok benne, hogy meg is szerezzük."

Jellemző, hogy a franciák legeredményesebb játékosa, Thierry Henry is a védelmet dicsérte, valamint jogosnak tartotta a büntetőt: "A gólunk után szenzációsan dolgoztunk hátul, úgy védekeztünk, mint az oroszlánok. A büntetőt megelőző szituációnál egyértelműen megvolt a kontaktus, elhúztam Ricardo Carvalho mellett a labdát, ő pedig megrúgott."

Kis országnak nehéz döntőbe jutni

A portugál szövetségi kapitány mértéktartóan nyilatkozott a vereség után: "Nem hiszem, hogy jobbak lettek volna a franciák, de el kell fogadnunk a vereséget. Nem akarok a játékvezetővel foglalkozni, Larrionda nagyon jó bíró, és tudja, mit akar. Kiegyenlített küzdelem volt, amelyet egy büntető döntött el, megtörténik az ilyesmi".

<

Scolari boldogtalan
(fotó: fifaworldcup.com)

Luiz Felipe Scolari azért megpendítette, hogy nem járt egyenlő bánásmód a feleknek: "Tudomásul kell venni, hogy kis ország vagyunk a futball térképén, s egy ekkora nemzetnek nagyon nehéz világbajnoki döntőbe jutnia. A tizenegyes jogos volt, ugyanakkor nekünk is járt volna egy, Cristiano Ronaldo lökéséért."

Cristiano Ronaldo élesebben fogalmazott: "Aki ért a futballhoz, láthatta, hogy a játékvezető nem volt tisztességes. Úgy gondolom, jobbak voltunk a franciáknál, csak egyszerűen nem tudtunk a kapuba találni. A nézők folyamatos fütyülése egyáltalán nem zavart, nekem az a dolgom, hogy futballozzak, és segítsek a csapatnak."

Címlapról ajánljuk

Megvan a Balaton idei egyik fő nyertese

Augusztus végén lezárult a balatoni hajózás főszezonja. Nyár végéig a Balatoni Hajózási Zrt. kompjai 1 millió 229 ezer, a személyhajók pedig 791 ezer utast szállítottak. Így idén a Bahart tavalyhoz képest már 2 hónappal korábban, augusztus végére elérte a 2 milliós utasszámot – közölte a hajótársaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
A győzelemért bármit? Kamala Harrist és Donald Trumpot sem kell félteni, ha pálfordulásról van szó

A győzelemért bármit? Kamala Harrist és Donald Trumpot sem kell félteni, ha pálfordulásról van szó

Az amerikai politika egyik örök érvényű bölcsessége, hogy az elnökjelöltek mérsékelni szokták programjukat az őszi választás előtt, azután, hogy a párton belüli előválasztáson jóval markánsabb álláspontokat fogalmaznak meg – valahogy mégis muszáj kitűnni az egymással nagyrészt egyetértő politikusok tömegéből. A jelöltek középre mozgása azzal az egyszerű okkal magyarázható, hogy az előválasztáson az inkább bal- vagy jobbra húzó szavazóbázisukat kell meggyőzniük, míg az általános választáson az ideológiai centrum és a pártfüggetlenek felé igyekeznek gesztusokat tenni az ott összeszedhető voksokért cserébe. Jóllehet a demokrata oldalon Kamala Harris nem az előválasztási győzelmének hála került fel a szavazólapra (hiszen azt a hivatalban lévő elnök, a jelöltségtől visszalépett Joe Biden nyerte), az alelnök így is számos kiigazítást tett a korábbi álláspontjait illetően. A republikánusok ezt fel is hánytorgatják neki nap mint nap, ám ettől függetlenül Donald Trumpot sem kell félteni ez ügyben, aki már-már hobbit űz abból, hogy egyik nap A-t, míg másik nap B-t mond.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×