eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Gerd Müller: Brazíliának szüksége van Ronaldóra

Több mint három évtizeden át, egészen kedd estig a német Gerd Müller volt minden idők legeredményesebb világbajnoki góllövője. A "nemzet bombázóját" a Ghána elleni meccsen gólt szerző brazil Ronaldo taszította le a csúcsról, azonban az 1974-es világbajnok csak dícséri utódját.

Hogy érzi most magát, hogy Ronaldo megdöntötte a rekordját?

Már a torna kezdete előtt nyilvánvaló volt, hogy legkevesebb két gólt biztos szerez, amivel beér engem, ha nem hármat, amivel új rekordot állít fel. Nem ért meglepetés.

A rekordot két világbajnokságon szerzett 14 góljával állította fel.

Mindig is mondtam, hogy nem vagyok csúcstartó. Ez a megtiszteltetés részemről Just Fontaine-t illeti, aki egyetlen világbajnokságon szerzett 13 gólt. Nálam ő a legjobb. Bár Ronaldo immár a harmadik világbajnokságán szerez gólt, teljesítménye így is nagy dolog. Ilyen hosszú ideig ilyen magas szinten játszani, a megfelelő időben mindig fittnek lenni szokatlan manapság. Szerintem ő a legjobb, legteljesebb támadó jelenleg.

A világbajnokság előtt Ronaldót kritizálták fizikai felkészültsége és súlya miatt. Ön milyennek látja?


...és ma (fotó: fifaworldcup.com)

Brazíliának szüksége van Ronaldóra, nincs nála gyorsabb csatáruk. Az első két meccsen nem volt a legjobb formában, de Japán ellen legalább öt gólt rúghatott volna.

Hogy tetszik a világbajnokság?

A futball szempontjából nem vagyok teljesen elégedett - volt néhány gyengébb meccs. A legkellemesebb meglepetések egyikét a német válogatott játéka okozta és az általános légkör, a stadionok kívül és belül egyaránt. Hihetetlen, hogy mennyire lelkesek a szurkolók.

Mi a véleménye a német csatárok új generációjáról?

Tetszenek. Miroslav Klose nagyszerű szezont zárt a Werder Bremenben és jó formáját átmentette a vébére is. Lukas Podolski is jól végzi a dolgát, ami egyben azt is jelenti, hogy a németeknek két veszélyes csatáruk is van.

Címlapról ajánljuk

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Íme az olimpia igazi győztesei: hogyan teljesített valójában Magyarország?

Íme az olimpia igazi győztesei: hogyan teljesített valójában Magyarország?

Az olimpiai játékok a mai napig a világ egyik legnagyobb sporteseménye. Az emberek általában azokat a versenyszámokat követik figyelemmel, ahol hazájuk sportolóinak van esélye az éremszerzésre. Azonban az érmek megszerzése csak néhány ország számára gyakori esemény, az országok többsége általában érem nélkül zárja az olimpiát. Ezért is tud különösen emlékezetes lenni egy nemzet számára, ha megszerzi első olimpiai érmét, pláne ha az arany, mint ahogy az például Fidzsi-szigetek esetében is történt férfi rögbiben a 2016-os Rio-i játékokon. Cikkünkben azt mutatjuk be, hogy mely országok tudják erőforrásaikhoz képest a leghatékonyabban megszerezni az érmeket a nyári olimpiai játékokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 15:38
×
×
×
×