eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

A brazilok beszambáztak a negyeddöntőbe

Brazília bejutott a negyeddöntőbe a németországi labdarúgó-világbajnokságon: a Selecao 3-0-ra győzött Ghána ellen, és Ronaldo lett a vébék történetének legeredményesebb játékosa.

Ronaldo nem akart okot adni a találgatásra: vajon mikor előzi meg a 14 gólos Gerd Müllert a vébék történetének góllövőlistáján.
/>/>Kaká nagyszerűen ugratta ki a Real Madrid csillagát, aki rávezette a labdát a ghánai kapusra és egy biciklis csel után a hálóba gurított, így 15 góllal ő lett minden idők legeredményesebb világbajnoki gólszerzője.
/>/>
/>/>

A gyorsan bekapott gól után észbe kaptak a Fekete Csillagoknak becézett afrikai játékosok és többször próbálkoztak távoli lövésekkel, majd később a brazil védősor hatékonyságát tesztelték, eredménytelenül.
/>/>
/>/>Kihagyott ghánai helyzetek, brazil büntetés
/>/>
/>/>A ghánai támadók több rövidpasszos támadást is vezettek, átjátszva Lúcióékat, de a befejezéssel rendre gondjaik voltak, vagy Dida állt jó helyen, vagy valamelyik afrikai csatár bombázott a lelátóra.
/>/>
/>/>A kihagyott ghánai ziccereket "természetesen" büntették. Újra Kakától indult az akció: a Milán irányítója a szélen kiugró Cafuhoz passzolt, majd a szélről érkező labdára Adriano érkezett jókor, és betérdelte a második brazil gólt.
/>/>
/>/>Ratomir Dujkovics szövetségi kapitány a szünetben feltüzelhette a Fekete Csillagokat, mert Ghána sorra gyártotta a helyzeteket, de a roppant szimpatikus Elefántcsontparthoz hasonlóan a góllövéssel hadilábon állt.
/>/>
/>/>Pihengető brazilok a második félidőben
/>/>
/>/>

<
/>/>
/>/>Ronaldinho és a brazilok a ghánaiak fölé nőttek (fotó: fifaworldcup.com)

A második játékrészben Brazília láthatóan nem pörgött teljes fordulatszámon, ráadásul Parreira szövetségi kapitány több kulcsemberét is lehozta, igaz Emersont sérülés miatt.
/>/>
/>/>A ghánaiak lendületét Gyan és Michel bíró törte meg: a Modena csatára feldobta magát a tizenhatoson belül és a színészkedésért kapott második sárga lap után mehetett az öltözőbe.
/>/>
/>/>A meccs végén az emberelőnyben játszó brazilok már minden helyzetüket elszórakozták - egy kivételével. A középpályáról kilépő Zé Roberto elvitte a labdát Kingston kapus mellett, és beállította a 3-0-ás végeredményt.
/>/>
/>/>A brazilok ellenfele a négy közé jutásért a spanyol-francia találkozó győztese lesz, de ha a brazil védelem nem javul fel, akkor a klasszis támadókkal felálló európai együttesek ellen nehéz dolga lehet.
/>/>

Címlapról ajánljuk

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Íme az olimpia igazi győztesei: hogyan teljesített valójában Magyarország?

Íme az olimpia igazi győztesei: hogyan teljesített valójában Magyarország?

Az olimpiai játékok a mai napig a világ egyik legnagyobb sporteseménye. Az emberek általában azokat a versenyszámokat követik figyelemmel, ahol hazájuk sportolóinak van esélye az éremszerzésre. Azonban az érmek megszerzése csak néhány ország számára gyakori esemény, az országok többsége általában érem nélkül zárja az olimpiát. Ezért is tud különösen emlékezetes lenni egy nemzet számára, ha megszerzi első olimpiai érmét, pláne ha az arany, mint ahogy az például Fidzsi-szigetek esetében is történt férfi rögbiben a 2016-os Rio-i játékokon. Cikkünkben azt mutatjuk be, hogy mely országok tudják erőforrásaikhoz képest a leghatékonyabban megszerezni az érmeket a nyári olimpiai játékokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 15:38
×
×
×
×