eur:
396.97
usd:
359.37
bux:
0
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Talmácsi a hetedik helyről rajtolhat Mugellóban

Talmácsi Gábor a hetedik helyről indulhat a 125 köbcentisek között vasárnap, a gyorsaságimotoros-világbajnokság hatodik, olaszországi futamán, Mugellóban.

Tóth Imre, a nyolcadliteresek között versenyző másik magyar a 28. helyen zárta a kvalifikációt.
   
A második, mindent eldöntő szombati időmérő edzés kezdetére teljesen felszáradt a mugellói pálya, és ez már kedvezett a motorosoknak.

Már az elején látszott, hogy remek időket mehetnek a pilóták. Először a pontversenyben éllovas spanyol Alvaro Bautista került a bűvös két perc alá, Talmácsi viszont egyelőre csak "kóstolgatta" az aszfaltcsíkot, majd negyedóra elteltével alaposan ráijesztett a többiekre és megelőzte valamennyi ellenfelét.

A 25 éves magyar motoros - aki pályafutása első futamgyőzelmét egy esztendeje éppen itt Mugellóban szerezte meg - sokáig az élen volt, ám a többiek sem tétlenkedtek: előbb a cseh Lukas Pesek, majd két perccel a zárás előtt az olasz Mattia Pasini is megelőzte, és végül a hetedik rajtkockát sikerült megszereznie.

"Összességében elégedett vagyok az eredménnyel, bár egy jobb gumiválasztással talán még előkelőbb helyen végezhettem volna" - mondta a kvailfikáció után Talmácsi.

"Szerencsére a váll- és egyéb sérüléseim nem zavartak és ez már jó előjel a vasárnapi versenyre. Úgy érzem jó úton haladunk a csapattal, mert sikerült végre egy versenyképes motort összehozni" - tette hozzá a motoros.

Tóth Imre viszont elkeseredetten nyilatkozott:

"Hiába javultam több mint másfél másodpercet, nemhogy előre, hanem még hátrébb kerültem" - mondta. "Remélem vasárnap egy jó rajttal, kemény versenyzéssel előrébb kerülök."

A 125 kcm-esek vasárnap korán kelnek: 8:45-kor bemelegítő edzés lesz, majd 11 órakor kezdődik a GP-futam: húsz kör vár rájuk az 5245 méteres, lejtői és merész emelkedői miatt hullámvasútra emlékeztető pályán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Hatalmas szövetségesre leltek az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Hatalmas szövetségesre leltek az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kurt Campbell, az Egyesült Államok külügyminiszter-helyettese kedden azt mondta, Kína „nagyon jelentős” segítséget nyújt Oroszországnak hadigépezete megerősítéséhez, utóbbi pedig cserébe átadja a tengeralattjárókra és rakétákra vonatkozó, szigorúan őrzött katonai technológiáját – írja a Politico. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×