eur:
393.75
usd:
363.8
bux:
73436.13
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Félárbocra engedték a magyar zászlót Torinóban

Félárbocra engedték a magyar zászlót Torinóban, az olimpiai faluban a pénteken elhunyt Csák Ibolya emlékére. Délelőtt mind a 110 rövidpályás gyorskorcsolyázót, így a négy indulót érdekeltet is vérdoppingvizsgálatra vitték. Közben az első két szám német sikert hozott.

A pénteken elhunyt Csák Ibolya emlékére Torinóban, az olimpiai faluban félárbocra engedték a magyar zászlót.

A magyar csapat eredetileg egy kis fekete szalagot akart viselni a magyar címer fölött a megnyitón, azonban az Olimpiai Charta mindennemű demonstrációt tilt a játékok ideje alatt, így a NOB nem járult hozzá a kezdeményezéshez.

Képgaléria

Délelőtt mind a 110 rövidpályás gyorskorcsolyázót, így a négy magyar érdekeltet is vérdoppingvizsgálatra vitték. Holnap a férfiak 1500 méteren szerepelnek, a selejtezőben Darázs Péter és Knoch Viktor érdekelt, a számban még aznap este megrendezik a döntőt.

A nők 500 méteres selejtezőiben Darázs Rózsa és Huszár Erika is indul. A futamok beosztását már délután elkészítik.

{{keretes_cim}}

északi összetett: Georg Hettich (Németország, Gundersen)

gyorskorcsolya: Chad Hedrick (Egyesült Államok, férfi 5000 m)
síakrobatika: Jennifer Heil (Kanada, női mogul)

sílövészet: Michael Greis (Németország, férfi 20 km)

Közben az északi összetett egyéni versenyével délelőtt megkezdődtek a téli olimpia küzdelmei. A sportág egyéni, úgynevezett Gundersen számában meglepetésre a német Georg Hettich nyert, míg a férfi sílövők 20 km-es viadalában is német siker született Michael Greis révén. Az egyetlen magyar induló, Tagscherer Imre a 88 fős mezőnyben a 78. helyen végzett.

A magyar sportoló csalódottan nyilatkozott a verseny után. Elismerte, hogy az elvárhatónál többet hibázott, és kijelentette, hogy ez élete utolsó olimpiája. Tagscherer Imre hozzátette: sok áldozatot hozott, hogy ezt a szép sportot űzhesse, de most úgy érzi, elég volt.

A férfi gyorskorcsolyázók 5000 méteres versenyében az amerikai Chad Hedrick szerzett olimpiai bajnoki címet, míg a síakrobatiák mogul versenyén a kanadai Jennife Heil nyerte. Ez utóbbi számban a világbajnok amerikai Hannah Kearney produkciója jelentette, aki egy nagy hiba miatt már a délutáni kvalifikációból sem jutott tovább.

Címlapról ajánljuk
Az olimpia teljesen más, ha nem programozod át az agyad, pillanatok alatt nagyot bukhatsz
Lénárt Ágota

Az olimpia teljesen más, ha nem programozod át az agyad, pillanatok alatt nagyot bukhatsz

Minden ember hibázik, ezt egy sportolónak is be kell tudnia kalkulálni a versenyzésébe, illetve törekednie kell arra, hogy valahogy kijavítsa, ellensúlyozza a botlását – mondta az InfoRádióban a sportpszichológus. Lénárt Ágota hozzátette: a leblokkolás sok esetben korábbi versenyeken elkövetett hibák utóhatása, a gátló körülményeket pedig minél előbb ki kell iktatni.

Egy tucat aranyérmet osztanak szét ma Párizsban

Ma kiderül, milyen formában van a férfi 200 méteres pillangóúszás címvédője, Milák Kristóf.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

A hét elején óvatos kereskedést látunk a tőzsdéken, a befektetők kivárnak a holnapi Fed-kamatdöntés, valamint a héten érkező nagyobb vállalati gyorsjelentések (Microsoft, Apple) előtt. Ázsiában ma vegyes mozgásokat láttunk a tőzsdéken, és a határidős indexek állása alapján Európában is iránykeresés jöhet. Közben több fontos adatközlés is lesz ma, itthon és Európában GDP-adatok érkeznek, valamint a júliusi német inflációs adat is jön, míg az Egyesült Államokból munkaerőpiaci statisztikákat közölnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×