eur:
393.75
usd:
363.8
bux:
73436.13
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Egyiptom nyerte az Afrika Kupát

A házigazda Egyiptom nyerte a labdarúgó Afrika Kupát, mivel a döntőben 0-0-ás döntetlen után 11-esekkel 4:2-re győzött Elefántcsontpart ellen. A vesztes csapatban Drogba két helyzetet hagyott ki a második félidőben, majd nem talált a kapuba 11-esből sem.

A házigazda Egyiptom sikerével ért véget a labdarúgó Afrika Kupa. A vendéglátók a fináléban gólnélküli döntetlen után büntetőkkel 4:2-re győzték le a világbajnoki résztvevő Elefántcsontpartot.

Az első félidőben az egyiptomiak játszottak mezőnyfölényben, de nagyobb gólhelyzet nem alakult ki egyik kapu előtt sem.

A második félidőben a Chelsea elefántcsontparti sztárja, Didier Drogba kétszer is nagy helyzetbe került, de mindkétszer hibázott. A hajrában az egyiptomi Zaki gólt szerzett, de a bíró les miatt érvénytelenítette a találatot.

A kétszer 15 perces hosszabbítást is az egyiptomiak kezdték jobban, hamar büntetőhöz jutottak, de Ahmed Hosszan a kapufára lőtte a labdát. Maradt a gólnélküli döntetlen, így következhettek a 11-esek.

Az első párban Drogba lövését védte El-Hadary (1:0 Egyiptomnak), a második körben mindkét oldalon bement, a harmadikban ugyanakkor kimaradt a büntető. A negyedik kör után 3:2-re módosult a párbaj állása, majd miután az egyiptomi Aboutrika nem hibázott, 4:2-es egyiptomi sikerrel zárult a döntő.

Egyiptom ötödször lett kontinensbajnok, ezzel az örökranglistán az élre került, megelőzve az egyaránt négy elsőséget begyűjtő Ghánát és Kamerunt.

Címlapról ajánljuk
Az olimpia teljesen más, ha nem programozod át az agyad, pillanatok alatt nagyot bukhatsz
Lénárt Ágota

Az olimpia teljesen más, ha nem programozod át az agyad, pillanatok alatt nagyot bukhatsz

Minden ember hibázik, ezt egy sportolónak is be kell tudnia kalkulálni a versenyzésébe, illetve törekednie kell arra, hogy valahogy kijavítsa, ellensúlyozza a botlását – mondta az InfoRádióban a sportpszichológus. Lénárt Ágota hozzátette: a leblokkolás sok esetben korábbi versenyeken elkövetett hibák utóhatása, a gátló körülményeket pedig minél előbb ki kell iktatni.

Egy tucat aranyérmet osztanak szét ma Párizsban

Ma kiderül, milyen formában van a férfi 200 méteres pillangóúszás címvédője, Milák Kristóf.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

A hét elején óvatos kereskedést látunk a tőzsdéken, a befektetők kivárnak a holnapi Fed-kamatdöntés, valamint a héten érkező nagyobb vállalati gyorsjelentések (Microsoft, Apple) előtt. Ázsiában ma vegyes mozgásokat láttunk a tőzsdéken, és a határidős indexek állása alapján Európában is iránykeresés jöhet. Közben több fontos adatközlés is lesz ma, itthon és Európában GDP-adatok érkeznek, valamint a júliusi német inflációs adat is jön, míg az Egyesült Államokból munkaerőpiaci statisztikákat közölnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×