eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Újabb hír a debreceni BMW-gyárról - Hírösszefoglaló

Az eredeti ütemterv szerint halad a debreceni BMW-gyár építésének előkészítése - mondta a külgazdasági és külügyminiszter. Az OECD szerint lassul, de erőteljes marad a magyar gazdaság növekedése az idén és jövőre. Ausztriában jövő hétfőre tűzte ki a kancellár elleni bizalmi szavazást a parlament elnöke.

Az eredeti ütemterv szerint halad a debreceni BMW-gyár építésének előkészítése - mondta a helyszínen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A több mint 300 milliárd forintból felépülő BMW-gyárban évente 150 ezer gépkocsit gyártanak majd.

Az OECD szerint lassul, de erőteljes marad a magyar gazdaság növekedése az idén és jövőre. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet előrejelzése alapján az inflációs nyomás növekedésének közepette ebben az évben 3,9 százalékkal, jövőre pedig 3 százalékkal bővül Magyarország hazai összterméke.

Több mint ötödével nőtt a termékenység szintje a történelmi mélypontot jelentő 2011 óta. Tavaly száz nőre 149 újszülött jutott, míg 7 évvel korábban ez a szám csak 123 volt.

Árhullám vonul le az elmúlt napok esőzései nyomán. Arra ugyanakkor a szakemberek szerint nem kell számítani, hogy a folyók kilépnek medrükből.

Magyarországnak szüksége van erős, modern, korszerű, ütőképes Magyar Honvédségre - jelentette ki Benkő Tibor tárcavezető a honvédelem napján tartott budavári megemlékezésen. Az ünnepségen csapatzászlót adományozott a Magyar Honvédség Parancsnokságának Áder János államfő.

Jogot sért az uniós polgárok haszonélvezeti jogának megszüntetése a magyarországi mezőgazdasági területeken - így döntött az Európai Unió bírósága. Az Agrárminisztérium azzal reagált a döntésre, hogy Brüsszel a külföldi spekulánsok érdekeit védve támadja a 2014 óta érvényben lévő magyar földtörvényt.

Ausztriában május 27-re tűzte ki a kancellár elleni bizalmi szavazást a parlament elnöke. A Sebastian Kurz elleni indítványt az ellenzéki Most Lista nevű párt kezdeményezte.

Kiírta az előrehozott parlamenti választásokat az ukrán elnök, a szavazást július 21-én tartják. Volodimir Zelenszkij aláírta a rendeletet a parlament feloszlatásáról is.

Újabb brexit-referendumról szavazhat a brit parlament júniusban. Egyebek mellett ezt is lehetővé teszi majd az a törvénytervezet, amelyet a kormány terjeszt a törvényhozás elé a brit uniós tagság megszűnésének ügyében. Theresa May azt mondta, hogy új, jelentős kompromisszumokat tartalmazó javaslatot készít.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

A Novo Nordisk által végzett tanulmány szerint a Wegovy nevű gyógyszerét szedő betegek négy év elteltével átlagosan 10%-os súlycsökkenést értek el. Megnéztük, mekkora volt az internetes keresési érdeklődés a Wegovy iránt az elmúlt években és napokban világszerte, valamint Magyarországon. Emellett megnéztük azt is, hogyan teljesít a Google-keresésekben a Wegovy konkurense.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×