eur:
392.97
usd:
363.35
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Magyar Zene Háza/YouTube

Marilyn Monroe-tól Billie Eilishig – Dívák és Ikonok a Magyar Zene Házában

Magyarország nemzetközi kulturális pozícióját mutatja, hogy a londoni Viktória és Albert Múzeum először Budapestre utaztatja nagy sikerű Dívák és Ikonok című kiállítását, amelyet a Magyar Zene Háza magyar művészek történeteivel, tárgyaival egészített ki – mondta Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár a tárlatot megnyitó beszédében.

Batta András, a Magyar Zene Háza ügyvezető igazgatója, a kiállítás társkurátora kiemelte: a szombattól szeptember 15-ig látható időszaki kiállítás csaknem ezer négyzetméteren mutatja be a dívák történetét, társadalmi szerepét, ikonikus tárgyait az elmúlt kétszáz évből.

Kate Bailey, a londoni kiállítás kurátora elmondta, hogy a tárlat két részben, 12 jeleneten keresztül hetven híres dívát sorakoztat fel a 19. századi kezdetektől, Josephine Bakertől kezdve Marilyn Monroe-n és Tina Turneren át napjainkig, Rihannáig, Billie Eilishig.

Horn Márton társkurátor, a Magyar Zene Háza intézményigazgatója hangsúlyozta: Magyarországon hasonló témában még nem rendeztek ilyen nagyszabású kiállítást, mint amely a világ legnagyobb dizájn- és iparművészeti múzeumától érkezett Budapestre, és Londonban 300 ezer látogatót vonzott.

A Magyar Zene Házában megtekinthető utazótárlaton nemcsak Rihanna, Cher, Tina Turner vagy Marilyn Monroe, hanem Karády Katalin, Cserháti Zsuzsa és Marton Éva személyes tárgyait, fellépőruháit is megtekinthetik az érdeklődők – hívta fel a figyelmet intézményigazgató. A Horn Mártonnal készült interjú alább hallgatható meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×