eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

A Mária evangéliuma rockopera pünkösdkor a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

A Juronics Tamás által rendezett produkció 2024-ben új szereposztással tér vissza a Margitszigetre május 19-én.

Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi Mária evangéliuma című rockoperáját 30 évvel ezelőtt mutatták be a Madách Színházban, azóta az itthoni, határon túli, valamint európai zenés színpadok visszatérő sikerdarabja, Szűz Mária történetét meséli el. A zenés darab ismét a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon látható egyetlen elődáson, pünkösd vasárnapján.

A május 19-i előadáson Máriát ezúttal Bordás Barbara, Jézust György-Rózsa Sándor, János apostolt Földes Tamás alakítja, míg Heródes szerepében Molnár Levente operaénekes debütál.

A műfaj kiváló énekeseinek és alkotóinak közreműködésével készült előadás rendezője Juronics Tamás, látványos díszletét Cziegler Balázs, jelmezeit Benedek Mari tervezte. A grandiózus előadásban közreműködik a Szegedi Kortárs Balett, valamint a Győri Nemzeti Színház zenekara és kórusa.

További részletek és jegyek a Margitszigeti Szabadtéri Színpad honlapján.

Címlapról ajánljuk

Messze volt az éremcsata a Mészáros, Péni kettősnek - percről percre az olimpiáról

Péntek este hivatalosan is megnyitották a 2024-es párizsi olimpiai játékokat, szombaton pedig már jó pár magyar sportoló is versenybe száll. Kézilabda, vízilabda, vívás, úszás, torna, sportlövészet, kerékpár, evezés, asztalitenisz - mindben szurkolhatunk a magyaroknak. Milák Kristóf repülőre ül. Már zajlanak az evezősök versenyei.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Mennyire kell aggódnunk az akkumulátor tűzesetek miatt? – Egyre több a ketyegő bomba

Mennyire kell aggódnunk az akkumulátor tűzesetek miatt? – Egyre több a ketyegő bomba

A legtöbb ember azt gondolja, hogy az okos telefonjában vagy laptopjában lévő akkumulátor egy tökéletesen szilárd – hiszen még közelről is így néz ki – és veszélytelen, a modern élethez szinte már nélkülözhetetlen segédeszköz. És így vannak ezzel az elektromosautó-tulajdonosok is. Az igaz, hogy még a normálistól eltérő extrém körülmények között is általában nincs baj az akkumulátorokkal, de ha azokat rosszul kezeljük, tűz- és robbanás veszélyesek. Még ipari körülmények között, jól kontrollált gyártásnál vagy raktározásnál is fennáll a kockázat, hiszen ott is előfordulhatnak az előírásokat megszegő események.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 25. 04:20
×
×
×
×