eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: pixabay

Könyvhét előtt - Fennakadt Papp Dóra három könyve a gyermekvédelmi rostán

Az író szerint háborút indítottak a kiadók és a szerzők ellen.

Az írók ünnepe is a közelgő Ünnepi Könyvhét (június 8-11.), ám Papp Dóra író ünneplését - úgy tűnik - elrontotta egy telefonhívás.

Mint a könyvhéten 2015 óta dedikáló író Facebook-oldalán jelzi, a kiadója értesítette arról, hogy három könyve a továbbiakban - a gyermekvédelmi törvény miatt - 18 éven aluliak számára nem terjeszthető.

"Nyolc éve kapom a csodálatos visszajelzéseket az olvasóktól, szülőktől, tanároktól, mi mindenben segített nekik a könyv. Nyolc éve van ott többek között a Libri könyvesboltokban az ifjúsági irodalom kategóriában, hogy a 14 éven felüli korosztály megtalálhassa és felfedezhesse a 16 éves Orsi és a 18 éves Kriszti párhuzamosan futó történetét - ez a korszak most lezárul" - kommentálja az író.

A fiatalok elől bevont könyvek a Tükörlelkek 1, a Tükörlelkek 2 és az Interferencia (Helena-trilógia 3.).

A döntés hivatkozása a szerző szerint: "tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg".

Dühíti továbbá az írónőt az az információja, hogy az ő könyvein kívül csupán egyetlen könyvet neveztek meg eddig, Victoria Aveyard egyik művét, amelyet szintén a Ciceró kiadó anyacége, a GABO nyom.

Átmeneti megoldásként a könyveket a Libri boltokban átteszik a szórakoztató irodalom polcokra.

Az író szerint "háborút indítottak" a szerzők és a kiadók ellen.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×