eur:
393.17
usd:
364.19
bux:
72032.12
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Harry herceg, III. Károly brit király másodszülött fia Spare (Tartalék) című emlékiratának kötetei egy londoni könyvesboltban 2023. január 10-én, miután éjféltől megkezdték a könyv árusítását.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Gyengén indult, de egy nap után megőrülnek a britek Harry herceg könyvéért

Minden idők legjobban fogyó könyvei közé került Harry herceg önéletrajza már megjelenésének első napján.

Soha tényirodalom nem fogyott még úgy Nagy-Britanniában, mint Harry Herceg kedden megjelent önéletrajzi könyve a megjelenése napján. A The Guardian szerint a Spare (Tartalék) című kötet már az első napon több mint 400 ezret adtak el – írja a Hvg.hu.

„Úgy tűnik, hogy ez az egyetlen könyv, amiből többet adtak el az első napon mint abból a könyvből, aminek főszereplője a másik Harry” – utalt Harry Potterre a könyvet kiadó Transworld Penguin Random House igazgatója, Larry Finlay, aki szerint az eladások a legmerészebb várakozásaikat is felülmúlták.

A híroldal emlékeztet, hogy az önéletrajzi könyv már a megjelenése előtt komoly vihart kavart, miután kiderült, hogy a kötetben a herceg kiteregeti a családi szennyest, egyebek között azt állítva, hogy a BBC-ről tudta meg, hogy a nagyanyja, II. Erzsébet meghalt, hogy 25 embert ölt meg Afganisztánban és hogy bátyja, Vilmos, a trónörökös néhány éve fizikailag megtámadta.

Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×