eur:
394.68
usd:
364.25
bux:
71029.48
2024. július 8. hétfő Ellák
Lovasi András, a Kispál és a Borz együttes frontembere a Kispál On Orfű fesztivál záró napján, 2022. augusztus 27-én.
Nyitókép: Mónus Márton

Egyetlen magyarországi koncertre készül 2023-ban a Kispál és a Borz

Május 12-én, a fővárosban.

„Ezúttal a fővárosban adunk egy nagyszabású koncertet, amelyen a legkedveltebb Kispál-dalok eljátszása mellett szeretnénk veletek együtt megünnepelni a zenekar új lemezét is, amelyet tavasszal jelentetünk meg” – idézi a Budapest Park hétfői közleménye a zenekar Facebook-oldalát.

A zenekar semmilyen más fellépést nem vállal a jövő évben Magyarországon – teszik hozzá.

Felidézik, hogy a Kispál és a Borz 2010-es feloszlása után idén augusztusban tért vissza a közönség elé a telt házas, kétnapos Kispál on Orfű rendezvényen. A zenekart Lovasi András, Kispál András és Dióssy D. Ákos alkotják, dobokon Bajkai Ferenc, gitáron Szesztay Dávid kiséri őket. Az együttes nemcsak a koncertek miatt alakult újra, hanem mert elkezdtek dolgozni 11. nagylemezükön is. A tavasszal megjelenő új albumról márciusban a Rózsaszín, augusztusban a Mocsár című dalokat már bemutatták a közönségnek.

A Budapest Parkos koncertre jegyeket elővételben szeptember 26-tól a Budapest Park helyszíni és online jegypénztárában lehet vásárolni.

A jövő évi, 15. jubileumi Fishing on Orfűn sem marad azonban Kispál-dalok nélkül: június 28-án a Kispál és a Lovasi produkciót hallhatja a közönség. Ebben a felállásban Kispál András és Lovasi András mellett G. Szabó Hunor dobol, Babcsán Bence szaxofonozik, koncertprogramjuk pedig kevésbé fókuszál a slágerekre, inkább a zenekar pályafutása során ritkábban játszott, különlegesebb szerzeményeket hallhatja majd tőlük a közönség.

Címlapról ajánljuk
Fogcsikorgató megállapodás Németországban a költségvetésről

Fogcsikorgató megállapodás Németországban a költségvetésről

Hónapok óta zajlott a jövő évi költségvetés tervezetének vitája a német kormánykoalíció három párja között. A szorító egyik sarkában a szociáldemokrata SPD és a Zöldek Pártja, míg a másikban a szabad demokrata FDP, élén a pártelnök-pénzügyminiszterrel, Christian Lindnerrel. A nézeteltérések olykor olyan élesnek tűntek, hogy elemzők a koalíció felbomlását sem zárták ki. A három párt közötti mostani megállapodással ez a veszély egyelőre legalábbis elhárult.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Kiderült: óriási változás jön a megújuló energiatermelés támogatásában a németeknél

Kiderült: óriási változás jön a megújuló energiatermelés támogatásában a németeknél

A garantált értékesítési áron keresztül működési támogatást nyújtó modellről egyösszegű beruházástámogatási modellre tér át a német megújuló energiatermelési támogatási politika, amely a költségvetés számára kevesebb kiadással, a beruházók számára viszont jelentősen több piaci-értékesítési kockázattal jár - gyakorlatilag ez az az óriási változás, amelyről furfangos megoldások mellett megállapodtak múlt péntekre a német kormánypártok a 2025-ös költségvetés keretei kapcsán. Mindez magyar szempontból is fontos, hiszen a német megújuló energiatermelési kapacitások mérete a magyar nagykereskedelmi villamosenergia árakat is jócskán befolyásolja, másrészt idehaza is született már a közelmúltban javaslat a megújuló energiatámogatási rendszer megváltoztatására. Ezekről a témákról is szó lesz a Portfolio október 10-i Energy Investment Forum konferenciáján, amelyre itt már lehet regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×