eur:
393.05
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Vidnyánszky Attila, a teátrum igazgatója a Nemzeti Színház jövő évadát meghirdető sajtótájékoztatón egy fővárosi sétahajón 2017. május 9-én. A színház tizenegy bemutatót, köztük négy nagyszínpadi premiert tervez a 2017/2018-as szezonban.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Vidnyánszky Attila válaszolt a MITEM-re érkezett litván vendégművészeknek

Sorban mindenki üzent nekünk valamit, ezer éve így élünk - fogalmazott a MITEM szervezője.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, a MITEM színházi fesztivál házigazdájaként közönségtalálkozón reagált arra, hogy előzőleg két litván előadáson is a színpadról "üzentek" a művészek Orbán Viktornak, illetve a magyaroknak az aukrajnai háborúval kapcsolatban - az esetről itt írtunk.

A színházigazgató a HVG.hu tudósítása szerint így reagált: "Sorban mindenki üzent nekünk valamit, ezer éve így élünk: a tatárok, a törökök, az osztrákok, a németek azok mindig üzennek, azok nagyon tudják, hogy kell élni, a kommunisták üzentek, azok rá is kényszerítettek minket, hogy negyven évig úgy csináljunk mindent, ahogy ők akarják. Az amerikaiak is rettenetesen tudják, hogy kell élni, most ők üzengetnek, üzentek ők Irakba is, Szíriába is, mindenhova üzentek. Most tudjuk, hogy van egy másik nép is, a litván nép, az is üzen nekünk. Ettől még mi mindig megmaradtunk a saját véleményünknél, és meg is maradunk" - jelentette ki.

A zárt közönségtalálkozóról a felvételt a litván fővárosi színház hozta nyilvánosságra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×