eur:
394.95
usd:
367.28
bux:
72094.79
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Venczel Vera Jászai Mari-díjas színművész az Egri csillagok című magyar nagyjátékfilm forgatásának 50. évfordulója alkalmából tartott ünnepi rendezvényen a Tolnay Klári Emlékházban Mohorán 2017. augusztus 14-én.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Hónapokkal a halála után sem helyezték örök nyugalomra Venczel Verát

A néhai színésznő ma lenne 76 éves.

Ahogyan arról az Infostart is beszámolt, a Jászai Mari-díjas színésznő hosszan tartó, súlyos betegség után tavaly októberben hunyt el. Ám mint most a Blikk tudomására jutott, Venczel Verát azóta sem helyezték örök nyugalomra, hamvait férje, Czapp György őrzi közös otthonukban. A kollégák csütörtökön egy zárt körű búcsúztatón emlékeznek meg róla a Vígszínházban.

„Még nem temették el Vera hamvait, Gyurinál van otthon. Nem tudni, mikor lesz a szertartás, ahogyan egyelőre azt sem, hol helyezik majd végső nyugalomra. A férje dönt erről, és tiszteletben kell tartani az akaratát, ő határoz majd imádott felesége utolsó útjáról” – nyilatkozta a lapnak a színésznő egyik ismerőse.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas Halász Judit ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „Verának nem volt temetése, legalábbis mi nem tudunk róla, hogy lett volna. Csütörtökön, a születésnapján a Vígszínházban – ahol örökös tag volt – tartunk egy zártkörű megemlékezést, mi így veszünk tőle búcsút, azért tartjuk ezt az eseményt.”

A Blikk megkereste az özvegyet, de ő nem kívánt nyilatkozni. Korábban azonban megemlékezett felesége utolsó napjairól: „Ott ültem az ágyánál és fogtam a kezét. Már csak testben volt ott. Beszéltem hozzá, néztem az arcát, megsimogattam és elengedtem. Azóta üres a ház, s igazából fel sem fogtam, hogy Vera nincs többé. Miatta, a folyamatos betegeskedése miatt nem sokat foglalkoztam magammal az elmúlt időszakban. Pedig kellett volna, évek óta nyirokmirigy-daganattal küzdök, túl vagyok kemoterápián, különböző kezeléseken. A mögöttem hagyott időszak, a folyamatos ­stressz aligha tett jót az állapotomnak. (...) Hogy Vera nélkül valóban életnek nevezhetem-e, ami rám vár, azt magam sem tudom...” – fogalmazott a lapnak Czapp György nem sokkal a színésznő halála után.

A grafikus döntése volt, hogy egyelőre nem helyezték végső nyugalomra Venczel Vera hamvait, s így szerettei, kollégái sem tudtak még végső búcsút venni tőle.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×