eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Elhunyt Hilton Valentine zenész

Meghalt Hilton Valentine gitáros, az Animals angol rockzenekar alapító tagja, aki a The House of the Rising Sun (A felkelő nap háza) című amerikai dal feldolgozásának egyik legismertebb nyitó dallamát játszotta az 1960-as években.

A zenész pénteken hunyt el, 77 éves korában - közölte az együttes kiadója, az ABKCO Music vasárnap Valentine feleségére hivatkozva.

"Az Animals együttes alapító tagja és eredeti gitárosa, Valentine a gitározás úttörője volt, hatást gyakorolt a rock and roll hangzására évtizedeken át" - írta a kiadó Twitter-üzenetében

Az északnyugat-angliai North Shieldsből származó zenész 1963-ban alapította meg az angol rockzenekart Eric Burdon énekessel, Chas Chandler basszusgitárossal, Alan Price orgonistával és John Steel dobossal.

Az együttes leghíresebb dala, az 1964-ban feldolgozott A felkelő nap háza mind a brit, mind az amerikai zenei toplisták élére került.

A dal olyan visszhangot váltott ki az Egyesült Államokban, hogy sok ember alig akarta elhinni, az együttes az észak-angliai iparvidékről származik. "A felkelő nap nyitó dallama soha nem fog már ugyanúgy hangozni. Nem csak el kell játszani, meg kell élni. Megszakad a szívem Hilton távozásának hirtelen hírére" - írta Eric Burdon az Instagramon.

Valentine négy évig dolgozott az együttessel, és gitárjátéka olyan klasszikussá vált dalaikat tette feledhetetlenné, mint a Don't Let Me Be Misunderstood, a We Gotta Get Out of This Place és a Don't Bring Me Down.

Amikor 1966-ban az eredeti együttes felbomlott, Hilton Valentine szólókarrierbe kezdett, egyebek között elkészítette All in Your Head című albumát.

Az Animals együttest 1994-ben beiktatták a Rock and Roll Hírességek csarnokába. Valentine az elmúlt években Connecticut amerikai szövetségi államban élt.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×