eur:
393.16
usd:
364.08
bux:
72080.04
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nagy Feró a Beatrice együttes koncertjén a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2017. július 20-án.
Nyitókép: Veres Nándor

Sikerült „megpityeregetetni” Nagy Ferót

Feró 75 - Ahogy Ti zenéltek  címmel jelent meg az a lemez, amely a Beatrice énekese, Nagy Feró 75. születésnapja alkalmából készült. Az albumon olyan előadók szerepelnek, mint Bródy János, a Tankcsapda, az Anna and the Barbies, a Bagossy Brothers Company és a Magna Cum Laude, ismertette az InfoRádiónak az énekes fia, a Beatrice dobosa, Nagy Hunor Attila.

Az album valamennyi vendégelőadója több szálon kapcsolódik a Beatricéhez, sokukkal régi barátságot ápol a formáció, mondta az InfoRádióank Nagy Hunor Attila dobos, Nagy Feró fia. Így van ez például a Tankcsapda zenekarral, amely korábban már a saját lemezére is feldolgozott Beatrice-dalt, vagy a Magna Cum Laude együttessel, amelynek tagjaival szintúgy „ezer éves” múltra tekint vissza a kapcsolatuk. De akár a Bagossy Brothers Company, akik esetében kíváncsian várták, hogy egy manapság divatos fiatal zenekar hogyan dolgozna föl egy negyven éves nótát.

A zenész külön kitért még Keresztes Ildikó és Varga Miklós duettben elhangzó, vélhetően mindenki számára ismert Azok a boldog szép napok produkciójára is, amit az eredeti után a legjobbnak tart.

Az előadók a saját stílusukban adták elő a számokat, eleget téve Nagy Hunor Attila kérésének, miszerint, hogy „ne bújjanak a Feró mögé”, és a dalszövegen kívül mindent alakítsanak a saját képükre, ahogyan a saját albumukra rátennék, vagy a koncertjükön előadnák.

A Beatrice dobosa azt is elárulta, követve azt az egyszerű szabályt, hogy a Feró környezetében lévő „fecsegősöknek” nem árulták el, sikerült titokban tartani a meglepetésalbumot, bár az utolsó héten az ünnepelt már kezdte sejteni, hogy valami készül. Végül a meglepetéssel sikerült is „megpityeregtetni”, annak ellenére, hogy köztudottan „magába bújó” ember az érzelmes pillanatokban. Nem nagyon szereti magát piedesztálra emelni, és az, hogy ezt most az együttesek megtették, fontos pillanat volt a számára – tette hozzá a Beatrice frontemberének fia.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Új szakaszába lépett az Ukrajna fölötti légiháború – Erre Kijev nincs felkészülve

Új szakaszába lépett az Ukrajna fölötti légiháború – Erre Kijev nincs felkészülve

Az elmúlt hetekben ismét előtérbe került az ukrán fegyveres erők egyik legkomolyabb hiányossága: egyszerűen nem rendelkeznek kellő számú légvédelmi fegyverrel ahhoz, hogy hatékonyan védekezzenek az orosz légierő és rakétatüzérség támadásai ellen. Moszkva valószínűleg észlelte is ezt a problémát, hiszen az elmúlt időszakban ismét megszaporodtak a légicsapások, ezúttal azonban nem a lakosság és az energetikai hálózat, hanem olyan komolyabb stratégiai célpontok, mint a vasútvonalak és a repülőterek ellen. Nézzük, mi a helyzet most az ukrán légtérben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×