eur:
392.37
usd:
362.26
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Meghalt Szohár Ferenc

Hosszantartó betegség után, életének 73. évében november 13-án meghalt Szohár Ferenc gyártásvezető, producer, egyetemi tanár – közölte a család hétfőn.

Szohár Ferenc 1948-ban született Pesterzsébeten. 1978 és 1981 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola hallgatója volt. Eleinte a Mafilm és a Budapest Filmstúdió gyártásvezetőjeként dolgozott, 1990 óta a Cinemart Kft. alapító ügyvezető igazgatója volt.

Szohár Ferenc gyártásvezetőként több jelentős magyar film elkészítésében vett részt, dolgozott például Makk Károllyal (Macskajáték), Maár Gyulával (Déryné, hol van?), Jancsó Miklóssal (Szerelmem, Elektra, Magyar rapszódia), Almási Tamással (Ballagás, Miénk a gyár) és Gothár Péterrel (Idő van) és állandó munkatársa volt Mészáros Mártának.

A rendszerváltás után olyan filmek munkálataiban működött közre mint a 6:3, az S.O.S. szerelem!, Az Üvegfal és a Zsiguli című nagyjátékfilmek, de számos rövidfilm megvalósítását is támogatta producerként. Tanított az Színház- és Filmművészeti Egyetemen, a gyártásvezető hallgatók osztályvezetője volt.

Szohár Ferenctől december 11-én 12 órakor vesznek végső búcsút a Farkasréti temetőben.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Európai uniós tisztviselők és európai állam- és kormányfők részéről heves kritikák érték a magyar kormányfő oroszországi látogatását. Uniós és tagállami vezetők is kiemelték, az EU soros elnökségét betöltő Magyarország vezetője nem az EU-t képviseli a Putyinnal való tárgyalásokon. Több uniós tisztviselő és például Olaf Scholz német kancellár is azt mondta, a magyar kormány nem tájékoztatta őket előre a tervezett útról. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szintén kijelentette, Orbán Viktor nem a NATO-t képviseli, ugyanakkor elmondása szerint a katonai szövetséget előre tájékoztatták az utazás tervéről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×