eur:
394.7
usd:
364.39
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
Horvát Lili rendező videoösszeköttetésen keresztül vesz részt a 65. Valladolidi Nemzetközi Filmfesztivál (Seminci) eredményhirdetésén 2020. október 31-én. Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje első magyar alkotásként, elnyerte a filmfesztivál fődíját, a Golden Spike-ot. A zsűri Horvát Lilinek ítélte a legjobb új rendező díját, a legjobb színésznő díját pedig Stork Natasa kapta.
Nyitókép: NACHO GALLEGO

Sorra nyeri a nemzetközi díjakat Horvát Lili filmje

Sorra nyeri az elismeréseket Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje: Stork Natasa Antalyában kapta meg érte a legjobb női főszereplő elismerését, azóta pedig Varsóban és Chicagóban is kapott elismerést a film. A díjazott alkotók beszéltek az InfoRádiónak a filmről.

"Nagyon jó érzés és teljesen szürreális, hogy mindez éppen a vírushelyzet kellős közepén történik. Sehol nem lehetünk ott, videón küldünk köszönőbeszédeket, videokonferenciákon veszünk részt a díjátadókon" – mondta el Stork Natasa, Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjének főszereplője az InfoRádiónak annak kapcsán, hogy a film sorra nyeri a nemzetközi díjakat. Storkot egy hónapja Antalyában választották legjobb színésznőnek.

"Nem tudom, milyen lehet megélni, amikor valaki körbeutazza a filmjével a világot, de így sem panaszkodhatok"

– tette hozzá.

Stork Natasa szerepvágyairól elmondta: korábban szívesen játszott volna színésznőt is a vásznon, de ez most egy színházi előadásban, A nagy kapitulációban megvalósulhatott. Igaz, a november 15-i bemutató a jelenlegi helyzetben elmarad – a bizonytalan időszakról a színésznő elmondta, furcsa érzés egyébként is pandémia idején színházban játszani.

"Általában lehet érezni a közönséget, mint egy nagy szörnyeteget, amely együtt él az előadással. Amikor foghíjassá kezdett válni a nézőtér, meg is változott a dinamika a színészek és a nézők közt" – mondta, hozzátéve: a Felkészülés.... velencei premierén is üres volt már minden második szék, ami individuálisabbá tette a moziélményt számára.

A filmnek több fesztiválra van még meghívása, így

könnyen lehet, hogy folytatódik a sikerszéria,

melynek további állomása volt a Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál fődíja.

Horvát Lilinek, a rendezőnek ez a második filmje, ennek kapcsán elmondta: nehéz alkotóként megmondani, mi a siker titka, mert minden egymondatos összefoglaló leegyszerűsítés.

"Ez a film az agyat és a szívet egyszerre dolgoztatja meg, ez hozzájárulhat a sikerhez – fogalmazta meg a rendező. – A néző azonosulni tud a Stork Natasa által játszott szereplővel, de aztán a hetedik percben történik egy olyan fordulat is, amely reményeim szerint a film végéig izgalomban tartja a nézőt azzal kapcsolatban, hogy vajon mi is történhet köztük."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×