eur:
393.59
usd:
365.91
bux:
71677.73
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
A Markó Pált alakító Kulka János látható egy jelenetben Bergendy Péter: A vizsga című filmjének forgatásán, 2010. november 22-én este a VIII. kerületi Golgota utcában. Az 1958-ban játszódó, egyetlen nap történetét bemutató film egy fiatal ügynökről szól, akit tudta nélkül levizsgáztatnak, hogy meggyőződjenek az állam iránti hűségéről.
Nyitókép: MTI/Kallos Bea

Kémfilmet forgatnak Kulka Jánossal

Szeptember első hetében elkezdődött A játszma című új magyar kémfilm forgatása Fazakas Péter rendezésében. A készülő alkotás A vizsga című 2011-es ügynökfilm folytatása lesz.

Az új filmben visszatérnek A vizsga hajdani karakterei Kulka János, Nagy Zsolt, Hámori Gabriella és Scherer Péter alakításában, új szereplőként csatlakozik a stábhoz Staub Viktória.

A játszma 1963-ban játszódik Budapesten. Az állambiztonság tisztje, Jung András (Nagy Zsolt) élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával (Hámori Gabriella) és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja, egy versengő kolléga, Kulcsár (Scherer Péter). Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál (Kulka János), fordulat fordulatot követ és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus az életedbe kerülhet.

A rendező Fazakas Péter, a forgatókönyvet Köbli Norbert írta.

A forgatás - a szigorú COVID-előírások betartása mellett - nagyrészt Budapesten zajlik. A fővároson kívül Pilismarót, Terény, Csákvár is fontos helyszínei a készülő produkciónak. A forgatás november elején fejeződik be, de a történelmi hitelesség érdekében készülő számítógépes animáció hónapokkal meghosszabbítja az utómunka időszakát.

A játszma a FilmPositive gyártásában készül, operatőre Nagy András (Örök tél, Félvilág), vágója Kovács Zoltán, látványtervezője Vinnai Petra, jelmeztervezője Kemenesi Tünde.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elveszítheti az egyik legfontosabb nyugati szövetségesét Kijev, megkezdődött Nju-Jork ostroma – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Elveszítheti az egyik legfontosabb nyugati szövetségesét Kijev, megkezdődött Nju-Jork ostroma – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Vasárnap zajlottak a nemzetgyűlési választások Franciaországban, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés (RN) szerezte a legtöbb szavazatot. Az eredmények egyben azt is jelentik, hogy a szélsőjobboldali formáció előretörése átalakíthatja az Ukrajnával kapcsolatos párizsi politikát is. Az RN vezető politikusai korábban több alkalommal is azt mondták, hogy nem fogják megengedni, hogy francia katonák menjenek a kelet-európai országba. Az orosz alakulatok megkezdték a Horvlivkától nyugatra fekvő település, Nju-Jork ostromát. A városra elkezdték szórni a hatalmas pusztítást végző FAB-3000-es bombákat is. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×