eur:
394.54
usd:
365.35
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Budapesti Fesztiválzenekar

Akusztikajavító arcmaszkkal tér vissza a fesztiválzenekar

A Budapesti Fesztiválzenekar fél év után tér vissza a hangversenytermekbe, szeptemberben a tervek szerint tizenegy koncertet ad.

Az együttesnél az összes muzsikuson és stábtagon elvégezték a PCR-tesztet, mely alapján mindenki egészségesen vágott neki a felkészülésnek az új hangversenyszezonra.

A különleges helyzetre reagálva Fischer Iván egy akusztikajavító maszkot talált fel, amit hamarosan a közönség is kipróbálhat. Ezzel az elképzelések szerint a zenekar hangzása teltebben és szebben érvényesül majd. A különleges eszközt szeptember 10-től a közönség is kipróbálhatja a koncerttermekben.

A Fesztiválzenekar a világjárvány elleni védekezésre való tekintettel három fontos dolgot kér közönségétől:

  1. A Budapesti Fesztiválzenekar koncertjeit tünetmentes nézők látogathatják. A testhőmérsékletet belépéskor ellenőrzik.
  2. A kezeket a koncertterembe történő belépés előtt az ajtóknál mindenkinek fertőtlenítenie kell, melyhez érintésmentes kézfertőtlenítőt biztosítanak.
  3. Az előcsarnokban és a koncertteremben is kötelező a maszk viselése, melynek a szájat és az orrot is takarnia kell.

Az együttes első visszatérő programját szeptember 10-én és 11-én hallgathatják meg a Müpában, a koncerteken Beethoven 4. szimfóniája hangzik el, majd részleteket hallhatnak Richard Strauss Ariadné Naxos szigetén című operájából.

A szeptember 13-i koncert a természet és a zene kapcsolatáról szól: a délutáni hangversenyen Beethoven 6. (Pastorale) szimfóniája és Mahler Dal a Földről című dalciklusa szólal meg.

Szeptember 15-én kezdődik az Európai Hidak fesztivál, ahol idén a brit kultúra szépségeit mutatják meg együtt a Müpával.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×