eur:
394.82
usd:
367.72
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Juliette Binoche francia színésznő, zsűrielnök érkezik a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál záróünnepélyére 2019. február 16-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Hayoung Jeon

Életműdíjat kap a francia film egyik legnagyobb sztárja

Az 56 éves sztár több mint 75 filmben játszott, olyan rendezőkkel forgatott, mint Jean-Luc Godard és Kryszstof Kieslowski.

Juliette Binoche francia színésznő kapja a 16. Zürichi Filmfesztivál (ZFF) életműdíját, a Golden Icon Awardot. Az Oscar-díjas filmsztárnak a Hogyan legyél jó feleség? című filmjét mutatják be a szeptember 24. és október 4. között zajló mustrán. Ez lesz az első alkalom, hogy francia színészt tüntetnek ki a díjjal - írta a Variety.com.

"Ebben az évben, amikor Franciaország a fesztivál vendége, nagy öröm, hogy a francia mozi igazi ikonjának adhatjuk az elismerést" - mondta Christian Jungen művészeti igazgató.

"Boldog vagyok, hogy elmehetek a ZFF-re ebben az évben, amely különleges a világ és a mozi számára is.

Meghatódtam, hogy engem tüntetnek ki, de mindenekelőtt a filmek és a rendezők azok, akiket a személyemen keresztül megtisztelnek a díjjal"

- fogadta a hírt Binoche. Az életműdíjat korábban mások mellett Cate Blanchett, Glenn Close, Arnold Schwarzenegger, Michael Douglas, Richard Gere és Sean Penn kapta meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Kicsit kezd magára találni Amerika

Kicsit kezd magára találni Amerika

A vasárnapi francia választást követően nagy emelkedést figyelhettünk meg a piacnyitásban az európai tőzsdéken, a legnagyobb ralit a francia tőzsdénél láthattuk. Később kicsit romlott a hangulat, de az alapvetően így is pozitív miliőben alultejesítő volt a magyar tőzsde, elsősorban az OTP gyengélkedésének köszönhetően. A tengerentúlon kisebb mozgások voltak megfigyelhetőek a nyitáskor, a Tesla azonban nagyot emelkedik a holnapi értékesítési adatok előtt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×