eur:
392.64
usd:
362.67
bux:
72117.04
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Fischer Iván zeneigazgató a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) flashmobján a budapesti Vörösmarty téren 2016. május 7-én. A zenekar azért szervezte a tiltakozó demonstrációt, mert a Fővárosi Közgyűlés április 27-én úgy döntött, hogy tavalyhoz képest 200 millió forinttal kevesebbel, 60 millió forinttal támogatja idén a BFZ-t.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Élőben koncertezik és Kínában is játszik a Budapesti Fesztiválzenekar

A BFZ augusztus 10-től meghirdeti a Nyári Kamaraesteket, amelyekre az online mellett már élő közönséget is várnak.

A tervek szerint a Karanténesteket augusztus 10-től átnevezik Nyári Kamaraestekre, mivel ezekre az online közvetítés mellett már élő közönséget is hívnak - közölte a zenekar szerdán az MTI-vel.

Augusztus 30-án a Hősök terén Beethoven 9. szimfóniáját adják elő cseh, szlovák, osztrák, román és magyar kórusok közreműködésével. A fővárossal közösen rendezett nagyszabású ingyenes hangversenyre többezer hallgatót várnak.

A budapesti koncertek a tervek szerint szeptember 10-én indulnak újra, szeptemberben megrendezik az Európai Hidak fesztivált is, amelyet a Müpával karöltve Nagy-Britannia zenéjének szentelnek.

Az első turné Svájcba viszi el a zenekart, majd az eredeti terveknek megfelelően megtartják az októberi Vicenzai Operafesztivált. Novemberben Kínában koncerteznek, több nagyváros mellett Vuhanba is ellátogatnak - ismerteti a zenekar terveit a közlemény.

A BFZ szerdától már nemcsak hagyományos bérletet, hanem jegyet és szabad bérletet is árul hangversenyeire. Aki a szabad bérlet mellett dönt, minden kötöttség nélkül válogathatja össze, mikor és milyen koncertekre szeretne eljutni a 2020/21-es szezonban.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Patriótákról: hétfőn lesz bejelentés, látni fogják, hogy nem a levegőbe beszéltem

Hosszú interjút adott péntek reggel a miniszterelnök a Kossuth rádióban. Szerinte az ukrajnai háború ügyében az emberséges politika iránytűjét kell kézbe venni. Szerinte a francia Nemzeti Tömörülés várható választási győzelme egész Európára azonnal hatással lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×