eur:
394.52
usd:
365.77
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Los Angeles, 2015. január 8.Ellen DeGeneres amerikai komikus, műsorvezető az amerikai filmes közönségdíjak (Peoples Choice Awards) 41. átadási ünnepségén Los Angelesben 2015. január 7-én. (MTI/EPA/Paul Buck)
Nyitókép: MTI/EPA/Paul Buck

Megvan, ki kapja a Golden Globe életműdíját

A Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetsége (HFPA) évente adja át díjait televíziós és filmes kategóriákban.

Ellen DeGeneres kapja a januári Golden Globe-gálán a tavaly alapított televíziós életműdíjat, amellyel 25 éves tévés pályafutását és humanitárius tevékenységét ismeri el a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetsége.

A 61 éves televíziós személyiség a második kitüntetettje lesz a Carol Burnett-díjnak. Az elismerést elsőként idén januárban maga Carol Burnett vehette át.

DeGeneres stand-up komikusként kezdte pályafutását az előtt, hogy a televízióhoz került volna. Jelenleg is az egyik legnépszerűbb amerikai nappali talk show háziasszonya. Az Ellen DeGeneres Show 2003 óta fut az amerikai tévében, több mint 60 Emmy-díjjal jutalmazták.

A Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetsége (HFPA) évente adja át díjait televíziós és filmes kategóriákban. A filmes életműdíjat idén Tom Hanksnek nyújtják át.

Ellen DeGeneres a HFPA indoklása szerint nemcsak több évtizedes sikeres tévés munkájáért, hanem filantróp tevékenységéért is kapja a tévés életműdíjat. "Kedvességet és örömöt árasztó műsoraiban olyanoknak is hangot ad, akik különben nem szólalhatnának meg" - fogalmazott a szervezet.

A műsorvezető korábban az Egyesült Államok legrangosabb kulturális kitüntetését, a Szabadságért Elnöki Érmet és a Mark Twain-díjat is elnyerte.

A Carol Burnett-díjat a televíziózásban beköszöntött új aranykor kiválóságai számára alapította a HFPA.

A Golden Globe-gálát 2020. január 5-én rendezik meg Beverly Hillsben.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×