eur:
394.68
usd:
364.47
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
Nyitókép: IzabellAmadeusz Gallery

A festészet érzékisége érdekli Mazzag Istvánt

Absztrakt rét virágokkal és gulyással – így írta le szavakkal új kiállítása anyagát Mazzag István festőművész. Az elmúlt hónapok képeiből válogatott tárlat szerda este nyílik Budapesten, az IzabellAmadeus Contemporary Art Galériában, a Perényi úton.

A kiállítás anyagául szolgáló műveket tavaly év végén kezdte el festeni a művész – árulta el. Mazzag István szerint minden művészetben jelen van a gondolat, a képzőművésznél azonban az esztétikum sokkal fontosabb.

Hozzátette: alkotásait intuitívan közelíti meg, és ha ki is gondolja, hogy mit szeretne festeni, időközben eltér az eredeti elképzelésétől.

Az egész életemet úgy élem, hogy folyamatosan képek járnak a fejemben. A vágyaim „folyamatosan színekben vannak”

- mondta el a művész az alkotás folyamatáról az InfoRádiónak. Azért kezdett el 15-16 évesen festeni, mert a színek annyira hatással voltak rá, hogy ezt valamilyen formában szerette volna kifejezni. Mint valami szabad asszociáció, úgy kezdett el színeket felvinni a vászonra, amikor pedig bekerült a képzőművészeti egyetemre, a tanulmányok miatt rákényszerítette magát azokra a dolgokra, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy megtanulja a mesterséget, a figuratív motívumok felé indult el, ma azonban már jobban érdekli a festészet érzékisége – mondta Mazzag István.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×