eur:
392.98
usd:
363.35
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Busók sétálnak az utcán a mohácsi busójárás ötödik napján, 2018. február 12-én.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Jönnek a busók, ellepik az egész várost

Mohácson csütörtöktől majdnem egy héten át minden az 1600 télűző maskarásról szól.

Hatvan busócsoport 1600 busója, 350 népművész, árus és vendéglős, harmincöt helyszínen nyolcvan program várja a vendégeket az akár százezer látogatót is vonzó, csütörtökön kezdődő busójáráson - írja Bama.hu Baranya megyei hírekkel foglalkozó portál.

A hat napon át tartó busójárás az Ifjúsági Centrumban startol, majd a gyerek busók űzik a telet a Sokac-körrel kezdődően.

A legfontosabb programokra vasárnap kerül sor. Ekkor a busócsoportok felvonulása délután kettőkor indul a Kóló térről, majd kezdődik az estig tartó szabad farsangolás és mulatság a belvárosban. A Széchényi téren állított máglyát hat órakor gyújtják meg.

A busójárás napjai alatt a teljes városmagot lezárják az autósok előtt, a főbb helyszínek egyikét sem lehet kocsival megközelíteni, de a tágabb értelemben vett belvárosban sem lesz érdemes megállással próbálkozni. A korlátozások egy része már csütörtöktől érvényes, egészen jövő kedd estig.

A szervezők jótanácsai:

  • a három év alatti gyermekekkel inkább kerüljék el a szülők a tömeget, a felvonulókat, hiszen az ágyúlövésektől vagy a kolompolástól megijedhetnek a kicsik
  • babakocsival veszélyes lehet a közlekedés a busók között, mivel a maszkásoknak a szemnek fúrt kis lyukak miatt nincs térlátásuk
  • ne a legjobb, legelegánsabb ruhánkban vessük bele magunkat a forgatagba
  • máglyaégetésnél arra is ügyeljünk, hogy parázs és pernye szállhat a ruhánkra, bőrünkre
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×