eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Bejárhatja az Uffizi karácsonyi tárlatát, amíg készül a karácsonyi vacsora

Online kiállításon mutat be különleges karácsonyi festményeket a firenzei Uffizi-képtár.

Online kiállításon mutat be válogatást különleges karácsonyi festményekből, köztük Leonardo da Vinci, Albrecht Dürer, Sandro Botticelli és Hugo van der Goes műveiből a világhírű firenzei Uffizi-képtár.

Az internetes tárlaton jól nyomon követhető a karácsony motívumának fejlődése a művészettörténetben - mondta Eike Schmidt múzeumigazgató a L'Osservatore Romano vatikáni lap német nyelvű kiadásának.

A Kathpress egyházi hírügynökség ismertetése szerint a 24 nagyfelbontású képen a legapróbb részletekig megtekinthetők a világhírű alkotások, Leonardo da Vinci Háromkirályok imádása című festményén például évszázadok óta első ízben vehetők ki jól bizonyos részletek.

Egyes ábrázolások, például Hugo van der Goes flamand festő művei, olyan részletekkel szolgálnak, amelyek jelentőséggel bírnak a vallásosság- és a teológiatörténet szempontjából: ezeken például a kisded sugárkoszorún fekszik, mint Svéd Szent Brigitta egyik látomásában.

Ide kattintva megnézheti a 24 műalkotást.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×