eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
A közönség Lajkó Félix és Alexander Balanescu koncertjén a 10. Ördögkatlan fesztiválon a Nagyharsányi szoborparkban 2017. augusztus 4-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Sóki Tamás

Közösségi élmény az Ördögkatlan Fesztivál

Megkezdődött a 11. Ördögkatlan Fesztivál. Az összművészeti seregszemle a hétvégéig mintegy 650 kulturális programot kínál négy dél-baranyai településen. A részletekről Bérczes László, a fesztivál egyik főszervezője beszélt az InfoRádióban.

Az Ördögkatlan fesztiválon minden művészeti ág egyenrangúan képviselteti magát, és a szervezők mindegyikből a lehető legjobbat próbálják összegyűjteni azért, hogy ezáltal az ott lévő emberekből a jó minőséget, a jóságot hozzák ki. Ezért hívják összművészeti fesztiválnak, de inkább azt kellene mondani, hogy

közösségi élmény az Ördögkatlan

- mondta Bérczes László rendező.

Haydn Teremtés című művét Beremenden öt-hatezer ember fogja hallgatni, ami belőlünk is a jót hozza ki, de ugyanez érvényes a legjobb színházra, irodalomra, vagy bármilyen más műfajra - tette hozzá az Ördögkatlan Fesztivál egyik főszervezője.

Idei fellépők, díszvendégek

Az egyik idei irodalmi vendég a Magvető Kiadó lesz, amely mások mellett Nádasdy Ádámot hozza el a fesztiválra.

"A tapasztalat azt mutatja, hogy ezeken az irodalmi eseményeken mindig nagyon sokan vannak, a könyv, a próza és a vers visszanyeri azt a fontosságát, amivel egykor rendelkezett. A színházi díszvendégeknél két induló színházi csapatot is láthat a közönség: a K2 Színházat és a Sztalker Csoportot."

A teljes programot itt tekinthetik meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Először nyerte el magyar táncművész a balettvilág egyik legrangosabb elismerésének számító Benois de la Danse-díjat: Balázsi Gergő Ármin a legjobb férfi táncos díját kapta megosztva Artyemij Beljakovval, a moszkvai Bálsoj vezető táncosával. A Pygmalion-hatás címmel bemutatott produkcióban nyújtott alakításáért jelölték az elismerésre. Balázsi Gergő Ármin az InfoRádióban azt mondta, arra a legbüszkébb, hogy első magyarként haza tudta hozni ezt a díjat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×