eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Gyerekek játszanak Magyarország első, új ökojátszóterén, a Margitszigeten. A kétezer négyzetméteres létesítmény svéd vállalatok és a főváros összefogásával jött létre.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Hétvégi programok családoknak

Vakációváró Fesztiváltól a könyves programokon át a skanzeni nyüzsgésig számos izgalmas program várja a kicsiket a hétvégén.

Az Ünnepi Könyvhét gyerekkiadói számos programmal várják a családokat a Vörösmarty téren, a Margó Irodalmi Fesztivál pedig külön családi napot szervezett szombatra a Petőfi irodalmi Múzeumba.

Lesznek palotai kalandozások, kézműves foglalkozások, beszélgetések, koncertek és könyvbemutatók.

Múlt héten elindult az immár hagyományos Gyereksziget nyári programsorozata, amelynek második hétvégéjére a koncertek mellett színházi előadással is készülnek - mondta az InfoRádiónak Vidó Andrea főszervező.

A Zsuzsika hangja című előadást szombat délelőtt 11 órától a Karinthy Színház viszi el a gyermekeknek, az Alma együttes pedig vasárnap 17 órától lép színpadra.

A Fővárosi Állat-és Növénykertben csaknem 90 év Csipkerózsika-álom után újjáéled a két világháború közötti Rózsaünnep, ebből az alkalomból a hétvégén rózsabemutatók, illetve a rózsához kötődő állatgyűjteményi programok, néprajzi, képzőművészeti, zenei és filmművészeti események várják az érdeklődőket.

A szentendrei Skanzen egész napos programsorozattal várja szombaton a családokat.

A fő téma most a generációkon átnyúló és a tájházakhoz kötődő tudásátadás szerepe – mondta Bereczki Ibolya igazgató-helyettes. A rendezvény középpontjában az alma áll - megtudhatjuk, milyen szerepet játszott a népi táplálkozásban, a néphitben és a gyógyításban. A tájházakhoz kapcsolódóan helyi termelők mutatják be házi készítésű, gyümölcsalapú portékáikat.

Vasárnap vakációváró fesztivált tartanak a Városmajori Szabadtéri Színpadon, ahol

Halász Judit ad koncertet és a Vaskakas Bábszínház előadását is láthatják az érdeklődők.

Ugráló várral, kézműves játékokkal, bohócműsorral és arcfestéssel is várják a kicsiket.

De lesznek egészen különleges szabadtéri rendezvények is: vasárnap délelőtt városi oroszlánvadászatra várják a családokat a Kálvin térről induló sétára, délután pedig közös nyári függőágyazást szerveznek a Bikás parkban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Vészesen közel került két ország egy regionális háborúhoz Kína szomszédságában – Bármikor elszabadulhat a pokol

Vészesen közel került két ország egy regionális háborúhoz Kína szomszédságában – Bármikor elszabadulhat a pokol

Mianmarban 2021 februárjában tört ki véres polgárháború, amikor a hadsereg puccsal átvette a hatalmat. A már több mint három éve tartó harcok során több ezren vesztették az életüket és rengetegen menekültek el otthonukból. Az összecsapások eddig kizárólag a délkelet-ázsiai ország területét érintették, bár már előfordult, hogy véletlenül valamelyik szomszédos hatalmat érte találat. A legújabb fejlemények viszont a korábbiaknál jóval direktebbek, és azzal fenyegetnek, hogy akár egy egész ország vonódhat bele a harcokba. A regionális háborúvá szélesedő konfliktus viszont szinte senkinek sem érdeke, ezért már a legnagyobb globális szereplők is megmozdultak az ügy békés rendezése érdekében, ráadásul a két rivális nagyhatalom is egy platformra került a kérdésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×