eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: operett.hu

István, a király, Molnár Ferenc, Szerb Antal - 7 premier az Operettszínházban

Hét premier szerepel a Budapesti Operettszínház következő évadában, az első bemutatót, Szörényi-Bródy István, a királyát Székely Kriszta rendezi majd. Nyáron pedig az Apácashow-val szerepel a társulat a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

Magyar szerzők, magyar történetek, legendás nagy magyarok - így lehetne jellemezni a Budapesti Operettszínház 2018/2019-es évadának új bemutatóit. A Nagymező utcai teátrumban 7 premiert tartanak a következő szezonban, melyek közül 3 ősbemutató. Látható lesz az István, a király, a Maya, a Marica grófnő, a Molnár Ferenc klasszikusából, a Liliomból íródott Carousel, valamint a Semmelweis, a Tündér Lala, és A Pendragon legenda. A rendezők között a színházi szakma legjobbjai dolgoznak majd, mint Székely Kriszta, Béres Attila, Szabó Máté vagy Réthly Attila, de lehetőséget kap a legfiatalabb generáció is - írja honlapján az Operettszínház.

Lőrinczy György, a Budapesti Operettszínház főigazgatója az InfoRádióban elmondta, hogy az évad talán egyik legnagyobb operettmeglepetése, hogy 30 év után visszatér Fényes Szabolcs Maya című előadása.

Szerb Antal regényéből készült A Pendragon legenda című musical.

Kovács Adrienn és Galambos Attila írja ezt a darabot, Somogyi Szilárd a rendező - mondta a főigazgató.

"Az érdekessége, hogy az új játszóhelyünkön, a Kálmán Imre teátrumban kerül majd bemutatásra. Egy nagyobb szakértői csoport dolgozik azon, hogy ezt a misztikus, krimiszerű darabot hogy lehet úgy zenébe fogalmazni, és áriákba-duettekbe áttenni, hogy az minél izgalmasabb legyen a közönségnek. Az egyik legérdekesebb bemutató lesz az évadban" - vélte Lőrinczy György.

Emellett lesz István, a király Székely Kriszta rendezésében.

A főigazgató elmesélte, kevesen tudják Székely Krisztáról, hogy balettintézetet végzett és mindig is érdekelte a zenés színház, mivel rengeteg operettben, operában közreműködött, és örömmel rendez zenés előadást.

"Nem igazán hittem ebben az első pillanatban, de amikor felkértem Székely Krisztát, akkor azt mondta, hogy régi vágya ez, ez a mű nagyon foglalkoztatja.

Egy nagyon 21. századi látványvilágú, és mégis a mű szellemének szerintem nagyon megfelelő koncepciója van. Egy igazán kimagasló sztárszereposztást

- Kocsis Dénes, Veréb Tamás, Dolhai Attila, Feke Pál, Polyák Lilla - tud a Budapesti Operettszínház az István, a királyhoz adni" - mondta a főigazgató.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×