eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Nagyot robbantottak a Bosszúállók a mozikban

Minden idők legnagyobb bevételével mutatkozott be az észak-amerikai és a globális piacon a Bosszúállók legújabb része a hét végén.

A Disney stúdió filmjére az amerikai és a kanadai jegypénztáraknál 250 millió dollár értékben váltottak jegyet a nézők. Ez minden idők legsikeresebb nyitó hétvégéje az észak-amerikai piacon. Eddig a Star Wars: Ébredő erő tartotta a rekordot 248 millió dollárral.

A Bosszúállók: Végtelen háború a globális piacon 380 millió dollárt fialt, így a szuperhős-produkció elérte a 630 dolláros bevételt, leszorítva az első helyről a Halálos iramban nyolcadik részét, amely 2017 óta 542 millió dollárral tartotta a globális nyitó hétvégi rekordot a comScore piackutató összesítése szerint.

A Bosszúállók: Végtelen háborúban Vasember, Amerikai Kapitány, Thor és a szuperhős-csapat további tagjai egy Thanos nevű titántól próbálják megmenteni a világot.

A bevételi lista második helyén az Emily Blunt és John Krasinski főszereplésével készült horrorfilm zárt az észak-amerikai piacon. A Hang nélkül 11 millió dollárt keresett a pénztáraknál. A harmadik pedig Amy Schumer vígjátéka, a Túl szexi lány lett nyolcmillió dollárral. Az egy héttel ezelőtti kilencedik helyről az ötödikre jött fel a Fekete Párduc. A Marvel-istálló filmjének bevétele világszerte 1,3 milliárd dollárnál jár, és ezzel bekerült minden idők tíz legjobban teljesítő filmjei közé.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×